Bakker basisspeler bij PSG: "Denk dat ik het heb laten zien"

8 oktober 2020, 09:56

Mitchel Bakker (20) ging bij Paris Saint-Germain van derde keuze als linksachter opeens naar enige overgebleven optie. Een zware blessure van Juan Bernat en schorsing van zes duels voor Layvin Kurzawa deed de Nederlandse verdediger net als eind vorig seizoen opnieuw naar voren schuiven. "Ik ontwikkel me goed, train op wereldniveau en speel veel."

Dat vertelt Bakker over zijn eigen situatie tegenover De Telegraaf. "Ik denk dat ik het heb laten zien", vindt hij over zijn speelminuten bij PSG, dat ondanks een moeizame start de vier duels van de Ligue 1 won met Bakker in de basis, waarin de Nederlander bovendien een assist gaf. Een behoorlijk andere situatie dan toen hij aan het begin van dit seizoen Kurzawa én Bernat nog voor zich moest dulden. "Dan ga je wel nadenken om je te laten verhuren."

Celtic kwam, maar Bakker besloot uiteindelijk in Parijs te blijven, ondanks dat het beloftenteam waarvoor hij werd gehaald, was opgeheven. Een goede keuze, want inmiddels staat de teller op tien officiële duels namens de Champions League-finalist. "Dat wil je als voetballer. Het gaat de goede kant op. Ik kan me nog herinneren dat Sergiño Dest in de jeugd rechtsback stond, Sven Botman in het centrum speelde en ik linksback was. Nu spelen we bij Barcelona, Lille en Paris Saint-Germain. Niet slecht toch, man?", aldus Bakker, die weet dat het snel kan gaan.

"Vorige week speelde Dest nog voor Ajax en deze zondag viel hij in tegen Sevilla. Dribbelt hij naar binnen en speelt hij Messi in. Precies ja, zoals ik de bal inlever bij Neymar. Ik besef dat zo'n 'startblok' in het buitenland niet voor iedereen is weggelegd, soms moet je een beetje geluk hebben", weet de back, die op termijn ook droomt van het Nederlands elftal. "Als ik zo doorga bij de club, hoop ik een keer bericht te krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen