Cillessen blijft ook onder De Boer eerste keuze bij Oranje

8 oktober 2020, 07:42

Tim Krul verdedigde woensdagavond het doel namens het Nederlands elftal bij het debuut van Frank de Boer, maar Jasper Cillessen blijft in principe de eerste keeper van Oranje. De sluitpost van Valencia is na een spierblessure en nog zonder wedstrijdritme niet helemaal okselfris, maar zal desondanks in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina en Italië in het doel staan.

Dat heeft De Boer uit de doeken gedaan na het met 0-1 verloren duel met Mexico. "We gaan de komende dagen kijken hoe Jasper er in fysiek opzicht voorstaat en als dat goed is, dan is hij op dit moment de nummer één bij mij", verzekerde de kersverse bondscoach over de keeper van Valencia tijdens de persconferentie.

In het verleden speelde Cillessen bij het Nederlands elftal ook de oefenwedstrijden nog weleens onder Ronald Koeman, juist om wedstrijdritme op te doen. Bij Valencia moet Cillessen momenteel Jaume Domènech voor zich dulden, ook omdat Cillessen voor de seizoensstart uitviel met een spierblessure nadat hij terugkeerde van Oranje. In de afgelopen jaren was de oud-Ajacied vaker reservedoelman in de sinaasappelstad. 

Lees ookDe Boer niet blij met debuut: "Natuurlijk wel een rotgevoel"

Inmiddels is hij dus vrijwel weer fit, maar ontbeert het hem nog aan wedstrijdritme en is hij in Valencia vooralsnog tweede keuze. "Jasper heeft een blessure gehad, is net weer fit. We willen hem heel goed optrainen en Tim weten we dat hij helemaal fit is. Hij heeft bovendien gewoon goed gepresteerd bij Norwich City", kondigde De Boer voor het duel aan. Marco Bizot (AZ) maakt het keepersgilde compleet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen