Oranje op rapport: Oranje scoort onvoldoende bij debuut De Boer

8 oktober 2020, 08:00   Bijgewerkt: 8 oktober 2020, 09:34

Het Nederlands elftal verloor woensdagavond de eerste interland onder Frank de Boer. In de Johan Cruijff Arena was Mexico met 0-1 te sterk in een vriendschappelijke ontmoeting. FCUpdate.nl legt de internationals zoals gebruikelijk langs de meetlat en komt tot de conclusie dat het zwaar ondermaats was van de kant van Oranje. Niet voor niets regent het onvoldoendes.

Tim Krul – 6

De doelman van Norwich City keerde na lange tijd terug onder de lat van Oranje. Krul begon wat onwennig met slordige uittrappen, maar stond er wanneer dat moest. Zo redde hij uitstekend toen hij oog-in-oog kwam te staan met uitblinker Jesus Corona en zo de 0-2 voorkwam. Krul, bij Oranje bekend als penaltykiller, kon de strafschop van Raul Jimenez niet stoppen ondanks dat hij naar eigen zeggen de hele middag strafschoppen had bekeken, maar keepte een aardige partij.

Hans Hateboer – 5

Bij Atalanta uitstekend in vorm, maar in Oranje oogde Hateboer onwennig. In Italië komt de rechtsback veel op de achterlijn, maar liet dat bij het Nederlands elftal te weinig zien. Verdedigend werd Hateboer regelmatig voorbij gelopen, zo dolde Corona hem in de eerste helft. De kans dat hij De Boer heeft overtuigd om Bergamo tegen Italië te spelen in de Nations League, is zeer klein. 

Stefan de Vrij – 5

De Vrij kreeg een helft speeltijd. Hij is de beste verdediger van Italië, maar kon dat in het Nederlands elftal niet aantonen. De rugdekking bij de backs voor de handige buitenspelers van Mexico ontbrak te vaak en aan de bal was hij slordig. De Vrij kan zéker beter en zal zich de komende interlands bij de afwezigheid van Matthijs de Ligt graag meer willen tonen dan woensdagavond in Amsterdam. 

{image[342879][right-half][]}Virgil van Dijk – 5

De aanvoerder van Oranje kon de achterhoede, die voor het eerst samenspeelde in deze samenstelling, niet bij de hand nemen. En dat is opvallend, aangezien Van Dijk in de coaching normaliter veel aanwezig is. De leider van Oranje zal dwingender aanwezig moeten zijn als het niet gaat zoals het moet in het elftal, al is het logisch dat hij nog even aan het bijkomen is van de forse nederlaag van afgelopen weekend met Liverpool.

Owen Wijndal – 5

De debutant had zijn handen vol aan Corona, de uitblinker bij Mexico. Het maakte Wijndal, die in de eerste helft veel balverlies leed, onrustig. In de tweede helft herpakte de back zich nog aardig, maar zijn niveau van AZ was er niet. In de slotfase werd hij voor een absoluut slotoffensief nog gewisseld voor Quincy Promes. 

Georginio Wijnaldum – 5

De creativiteit op het middenveld zou bij afwezigheid van Frenkie de Jong van Wijnaldum moeten komen, maar hij werd meerdere malen afgetroefd door de felle Mexicanen. Zijn box-to-box vermogen ontbrak, mede door het feit dat Oranje de wedstrijd niet controleerde. Zonder Frenkie blijkt het middenveld én Oranje überhaupt een zoutloos elftal, een rol die Wijnaldum niet zomaar kan overnemen. 

Donny van de Beek – 5

Nog een speler die het van zijn lopend vermogen moet hebben, maar dat kwam er tegen de compacte speelstijl van de Mexico totaal niet uit. Van de Beek moet lopend in het strafschopgebied van de tegenstander komen en er niet al staan. En dat was te vaak wel aan de hand. Kon bovendien de aanvallers niet lanceren en dat wordt wel gevraagd van een nummer tien.

{image[342883][left-half][]}Teun Koopmeiners – 6

De tweede debutant van de avond begon zenuwachtig en leed in de eerste helft te veel balverlies. Die slordigheid was in de tweede helft een stuk minder te zien, toen hij zijn sterke pass meerdere malen liet zien - enkele slordige vrije trappen ten spijt. Kan desondanks terugkijken op een aardig debuut, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering voor de captain van de Alkmaarders.

Steven Berghuis – 6,5

Een uitblinker was er niet in Oranje, maar Berghuis kwam nog het dichtst in de buurt. Is bij Feyenoord de grote man en wil dat onder Frank de Boer ook graag in het Nederlands elftal worden. Was bedrijvig en had een aantal goede acties in huis, beslissend was hij overigens net als zijn collega-internationals (nog) niet. Wel een sollicitatie naar meer, zeker bij de afwezigheid van Memphis in het komende duel. 

Memphis Depay – 5

Over Memphis gesproken. normaliter dé speler om wie het draait bij Oranje, maar dat weet de anvaller van Olympique Lyon zelf ook. Neemt als valse nummer negen soms iets te veel hooi op zijn vork, waardoor hij niet altijd daar is waar hij zou moeten zijn. Kon niet in zijn kracht komen en deed net als de vorige interlands misschien meer dan goed was. Al zal zijn gemis zondag tegen Bosnië vanwege een schorsing zeker voelbaar zijn.

Ryan Babel – 4,5

Als er één speler was die iets had te bewijzen, dan was het Babel wel na zijn mindere periode bij Ajax en start in Turkije. Maar de buitenspeler stelde zeer teleur, zoals in zijn laatste interlands voor Oranje al vaker zichtbaar was. De houdbaarheidsdatum van Babel in de nationale ploeg lijkt verstreken. Tijd om talenten de kans te geven, of Babel moet zich in Turkije nog enorm gaan profileren.

Invallers

Joël Veltman – 5

Moest De Vrij in de tweede helft doen vergeten, maar ook Veltman kon achterin niet de rust brengen die Oranje nodig had. Heeft bovendien te veel overtredingen nodig om de baas te zijn over zijn directe tegenstander.

Nathan Aké – 4,5

Manchester City legde afgelopen zomer een groot bedrag op tafel voor Aké, maar als hij basisspeler wil worden in Oranje zal Aké minder druistig moeten worden. Hij gaf de strafschop weg waaruit Jimenez het duel uiteindelijk besliste, ondanks dat het zijn eerste overtreding was in de laatste tien (!) interlands die hij speelde. Had het net als de rest van de verdediging moeilijk met Corona. 

Marten de Roon – 5

Kwam op een vervelend moment binnen de lijnen, net na de rake strafschop van Mexico. De Roon is een speler die handig is bij het onschadelijk maken van tegenaanvallen, maar komt tekort als hij voor creativiteit moet zorgen richting het vijandelijke doel. En juist dat werd gevraagd om de achterstand nog om te draaien. Zijn invalbeurt was dus wat ongelukkig.

Calvin Stengs – 5,5

Stond eerder bij zijn debuut in Oranje nog stijf van de zenuwen, maar kwam nu beter voor de dag. Stengs lag nog bijna aan de basis van de 1-1 met een uitstekende voorzet en was aan de bal wat comfortabel dan de vorige interland.

Luuk de Jong – 6

In vorm bij Sevilla en die lijn trok hij in Oranje door. Komt uitstekend van pas als er wat geforceerd moet worden en zorgde voor dreiging bij het doel van Mexico. Kwam het dichtst bij de gelijkmaker met een kopbal vlak voor tijd, maar zijn inzet werd fantastisch gestopt. Al had De Jong in deze vorm gewoon moeten scoren. 

Quincy Promes -

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen