John naar RKC: "Voor mij was het ook wel een verrassing"

7 oktober 2020, 20:44

Natuurlijk ging het dinsdag op Deadline Day vooral over de transfer van Mario Götze naar PSV, maar ook RKC Waalwijk haalde een kunsttukje uit op de transfermarkt. De club ging aan de haal met Ola John, die overkwam van Vitoria Guimaraes en voor een jaar tekende in Waalwijk.

John stroomde vanuit de jeugdopleiding door naar het eerste van FC Twente, dat hem vervolgens in 2012 voor twaalf miljoen euro verkocht aan Benfica. De Portugese topclub verhuurde hem vier maal, aan respectievelijk Hamburger SV, Reading, Wolverhampton Wanderers en Deportivo La Coruña. Vervolgens liet de club hem transfervrij vertrekken naar Vitoria Guimaraes, waar John de laatste twee seizoenen speelde.

Dat hij nu terugkeert in Nederland, is opvallend. "Voor mij was het ook wel een verrassing. Het is eigenlijk heel snel gegaan. Ik zat bij Vitória in Portugal. Maar ik wilde weer spelen, lekker mezelf zijn in een nieuwe omgeving. Na acht jaar in het buitenland wilde ik graag terugkeren naar Nederland. Ik heb natuurlijk een verleden bij FC Twente en iedereen dacht dat ik daar zou terugkeren. Dat had ik zelf ook voor ogen, maar die club zat al vol", vertelt hij aan Omroep Brabant.

"In de coronatijd is het veel moeilijker om een club te vinden. In het verleden waren er altijd andere opties waar ik voor koos. Vier of vijf jaar geleden kon ik naar Ajax, maar dat is uiteindelijk niets geworden. Nu wilde ik naar een club waar ik gewoon lekker mijn ding kan doen. Toen RKC kwam was de keuze voor mij vrij makkelijk. Dit is een club die bij mij past. RKC speelt goed positiespel en vaak ook aanvallend voetbal."

Zijn acht jaar in het buitenland was een opvallende periode, waarin hij goed begon maar minder goed eindigde. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd in het buitenland. "Het zag er goed uit toen ik vertrok. Na mijn eerste jaar bij Benfica kon ik naar de top, maar de club vroeg vijftig tot zestig miljoen euro. Een transfer naar AC Milan ging niet door. Er was ook belangstelling van Manchester United, maar van een transfer kwam het niet. Daar baal ik van. Daarna is het - mede door verhuurperiodes - minder gegaan. Mentaal ben ik daar wel sterker van geworden en als mens ben ik gegroeid. Als voetballer minder. Daarom hoop ik nu echt het plezier terug te vinden in het spelletje waar ik zo van houd en gewoon weer lekker te voetballen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen