Götze: "Het is mooi en verrassend dat het zo is gelopen"

7 oktober 2020, 10:02   Bijgewerkt: 7 oktober 2020, 12:23

Mario Götze heeft in zijn eerste interview met PSV TV meer tekst en uitleg gegeven bij zijn keuze voor PSV. De 28-jarige Duitser verbond zich dinsdagavond voor twee jaar aan de Eindhovense club. "Ik ben blij om hier te zijn en kijk ernaar uit om alles te geven voor deze club en de mensen in Eindhoven. Het is mooi en verrassend dat het zo is gelopen."

Roger Schmidt speelde een belangrijke rol in de transferstunt, legt Götze uit. "Ik ken hem nog uit zijn tijd uit de Bundesliga, dus ik weet dat hij een geweldige trainer is. Sinds hij terugkeerde uit China hadden we telefonisch contact. We hebben elkaar wat berichten gestuurd. Dat is hoe het ontstond. Ik ben blij om hier te zijn en met hem te gaan werken", aldus Götze. "Het complete plaatje was belangrijk voor mij, dat is uiteindelijk de reden waarom ik deze kans bij PSV heb aangegrepen. Roger, het team, de competitie… het past bij mijn manier van spelen."

Lees ook: Media-overzicht: 'Dé transfer van de zomer in Nederland'

Buiten het Philips Stadion wachtten tientallen PSV-supporters Götze dinsdagavond op. "Dat voelt heel goed. Ik voel me daardoor welkom. Het is mooi om de mensen daar te zien en dat ze zo blij zijn, en dat ze er naar uit kijken om mij te zien spelen", vervolgt de WK-held van 2014, die hoopt de fans in de toekomst te kunnen verblijden met goals en assists. "En veel mooie wedstrijden en overwinningen als team. Natuurlijk wil ik daar een belangrijk deel van uit maken en het team helpen groeien."

Volgens het Duitse Sport1 gaat Götze bij PSV drie miljoen euro per jaar verdienen. Dat is veel minder dan hij bij zijn vorige club Borussia Dortmund opstreek. Daar kreeg hij een jaarloon van tien miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen