De Jong: "Goede dingen laten zien en bepaalde status gekregen"

7 oktober 2020, 10:56

Na een lastig begin gaat het Luuk de Jong op dit moment voor de wind bij Sevilla. De Nederlandse spits had twee maanden geleden een belangrijke aandeel in de Europa League-winst van de Spaanse club en is het nieuwe seizoen gestart met twee doelpunten in drie competitiewedstrijden.

Zondag was De Jong nog belangrijk voor Sevilla door te scoren in Camp Nou tegen FC Barcelona (1-1). "Een standbeeld? Nee, dat heb ik nog niet gezien", lacht de spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk heb ik een fantastische periode achter de rug. Hopelijk kan ik dit voortzetten. Ik voel veel vertrouwen en zit lekker in mijn vel."

Ten opzichte van een jaar geleden is er veel veranderd. "Toen veel vertrouwen en zit lekker in mijn vel. Natuurlijk is het anders dan een jaar geleden. Toen kwam ik nieuw binnen bij de club. Dan moet je jezelf altijd laten zien. Ik vond dat het voetballend wel goed ging, maar een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten. Uiteindelijk ben ik gedurende het seizoen heel erg gegroeid. Ik heb daarna veel goede dingen laten zien en een bepaalde status gekregen."

De kans is groot dat De Jong basisspeler is als het Nederlands elftal zondag in de Nations League opneemt tegen Bosnië en Herzegovina. Memphis Depay ontbreekt dan immers vanwege een schorsing. "Ik weet het niet, dat is aan de bondscoach. Ik wil altijd spelen. We hebben veel wedstrijden, dus er zal misschien wel wat meer gerouleerd worden. Het is bij een nationaal team lastig echte vastigheden te creëren. Je bent maar kort bij elkaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen