Cambuur haalt na matige eerste helft uit in Helmond

6 oktober 2020, 22:50   Bijgewerkt: 7 oktober 2020, 00:04

SC Cambuur is dinsdagavond met de schrik vrijgekomen op bezoek bij Helmond Sport. In een zeer matige eerste helft kwam de ploeg van Henk de Jong ongelukkig op achterstand uit een corner, maar stelde in het tweede bedrijf onder aanvoering van invaller Jamie Jacobs en Mitchel Paulissen alsnog orde op zaken met een uiteindelijk uitstekende overwinning: 1-5.

Zo simpel als de overwinning op papier lijkt, zo moeizaam ging het in het eerste bedrijf voor SC Cambuur, dat na twee keer puntverlies op rij tegen Jong FC Utrecht (5-2) de goede vorm weer te pakken leek. Leek, want in de eerste helft leek het ondanks de terugkeer van Robert Mühren in de basis helemaal nergens op. Dat Alec Van Hoorenbeeck vlak voor de pauze uit een corner ook nog helemaal vrij de 1-0 binnenliep, was niet tegen de verhoudingen, maar voor Cambuur wel ongelukkig.

Met het inbrengen van Jacobs zette De Jong zijn ploeg op het goede spoor. De middenvelder had binnen het uur de score omgedraaid namens een veel fanatieker, aanvallender en beter SC Cambuur, bij wie Paulissen een belangrijke rol had bij de eerste twee treffers. Ook bij de derde Cambuur-goal uit een fraaie solo van Kallon was de middenvelder indirect betrokken.

Daarmee had Cambuur de zege bovendien in de tas en kon het frivole spel worden voortgezet. Uit een heerlijke voorzet van Jacobs pikte ook Mühren zijn treffer mee, terwijl uitblinker Paulissen uit de draai zichzelf ook nog op het scoreformulier schoot. Dat de teller op 'slechts' vijf, alle goals in het tweede bedrijf (!) gemaakt, bleef steken, was te wijten aan een matige afronding in de laatste fase.

Zodoende meldt SC Cambuur zich weer in de top van de Eerste Divisie, als het komend weekend FC Dordrecht ontvangt. Als daar geen schade wordt opgelopen, dan gaan de Leeuwarders met een goed gevoel een loodzware serie in: NAC Breda, Roda JC, Jong PSV, Jong Ajax, Almere City, De Graafschap en FC Den Bosch wachten achtereenvolgend. Als het zo speelt als na rust in Helmond, is dat geen probleem, maar voor rust was het wel fors onvoldoende van de Leeuwarders. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen