Ajax laat viertal wegens code oranje niet afreizen voor interlands

6 oktober 2020, 20:56

Ajax heeft ervoor gekozen om vier internationals tijdens deze interlandperiode niet af te staan aan hun land. De club wilde het viertal niet naar oranje of rode gebieden af laten reizen. Het gaat om Noussair Mazraoui (Marokko), Zakaria Labyad (Marokko), Lassina Traoré (Burkina Faso) en Mohammed Kudus (Ghana).

Dat weet FOX Sports te melden. Mazraoui en Labyad zouden met Marokko twee thuisduels spelen, waar Traoré achtereenvolgens naar Burkina Faso en Malawi zou afreizen. Het Ghana van Kudus speelt een keer in eigen land en een keer in Sudan. Overigens speelt in het geval van Kudus ook zijn blessure een rol bij het achterblijven in Amsterdam. De middenvelder kwam afgelopen zondag ook niet in actie tegen FC Groningen.

De Marokkaanse bond heeft volgens FOX Sports met onbegrip gereageerd op de afwezigheid van Mazraoui en Labyad; het laat weten dat spelers volop zullen worden getest op het coronavirus. Het afhaken van het tweetal is door de bond nog niet naar buiten toe gecommuniceerd.

Tien Ajacieden mogen deze interlandperiode wél naar hun nationale ploeg. Daley Blind en Quincy Promes (Nederland), Andre Onana (Kameroen), Dusan Tadic (Servië), Nicolas Tagliafico (Argentinië), Edson Álvarez (Mexico) en Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp (Jong Oranje) komen wel gewoon voor hun land uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen