RKC woensdag weer op trainingsveld; zestal ontbreekt nog

6 oktober 2020, 17:38   Bijgewerkt: 6 oktober 2020, 17:46

RKC Waalwijk staat woensdagochtend weer op het trainingsveld. Door een corona-uitbraak kon de selectie afgelopen weekend niet aan de aftrap verschijnen voor het duel tegen PEC Zwolle, maar de meeste spelers zijn maandag en dinsdag negatief getest. Een zestal ontbreekt nog; zij testten wel positief en moeten nog minimaal een week in thuisquarantaine. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo van volgende week zaterdag lijkt voor hen nog te vroeg te komen.

"De spelers die positief getest hebben, beginnen de laatste dagen ook klachten te ontwikkelen", vertelt algemeen directeur Frank van Mosselveld aan het Brabants Dagblad. "Dat varieert van vermoeidheid tot druk op de borst en hoesten. Het leidt nog niet tot opnamen in het ziekenhuis, maar zeker voor een topsporter zijn het erg vervelende klachten." Ook als deze spelers wel terug kunnen keren op het trainingsveld, zal de club voorzichtig met ze zijn. "Die jongens worden uitgebreid gescreend voor we ze weer topsport laten bedrijven. Zij zullen ook een hartonderzoek ondergaan."

Afgelopen zaterdag werd bekend dat de thuiswedstrijd van RKC tegen PEC Zwolle niet door kon gaan. Vier spelers en twee stafleden waren positief getest en na bron- en contactonderzoek moesten in totaal acht spelers in quarantaine. Het duel tegen Heracles lijkt wel gewoon gespeeld te kunnen gaan worden. "Als er zich geen andere ontwikkelingen voordoen, kan die wedstrijd doorgaan", zegt Van Mosselveld. "We kunnen een representatief team op de been brengen."

Lees ookRKC Waalwijk maakt na nieuwe tests de corona-balans op

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen