Heerenveen huurt Nygren (19), Cambuur haalt Kramer

Heerenveen huurt Nygren (19), Cambuur haalt Kramer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 oktober 2020 – De volgende aanwinst van sc Heerenveen in de slotfase van de transferwindow is een feit: het Zweedse talent Benjamin Nygren (19) wordt door de Friezen voor de komende twee seizoenen gehuurd van RC Genk, waarbij bovendien een optie tot koop is bedongen. De jonge speler kan op alle posities voorin uit de voeten.

Dat heeft sc Heerenveen bekend gemaakt. "We zochten naar een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Met Benjamin halen we een kwaliteitsspeler binnen die weet wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau", aldus technisch manager Gerry Hamstra over de voetballer die zeven officiële wedstrijden (één goal) namens de Belgische topclub speelde.

De Zweedse jeugdinternational staat te boek als groot talent en speelde in eigen land namens IKF Göteborg ook al vijftien duels (zes goals) in het eerste elftal. Verder presenteerde sc Heerenveen ook Ramsus Wendt: de aanvaller komt per direct over van AZ, sluit aan bij de O21-selectie van de Friezen en tekent een contract tot en met media 2022/2023.

Lees ookHeerenveen strikt Shopov, eerst tien dagen quarantaine

Cambuur haalt Kramer
Ook bij de andere Friese club kwam nieuws naar buiten op Deadline Day. Na eerder Mees Hoedemakers en Jamie Jacobs met succes te hebben opgepikt uit Alkmaar, komt verdediger Joris Kramer (24) ook op huurbasis over naar Leeuwarden. Technisch directeur Foeke Booy heeft daarbij bovendien een optie tot koop bedongen bij de deal.

"We volgen Joris al langer en zijn blij dat we hem eindelijk naar Leeuwarden hebben kunnen halen", aldus Booy. "Joris is een linksbenige centrale verdediger die niet alleen sterk is in de duels, maar ook comfortabel is aan de bal. Daarnaast is het ook een prettige persoonlijkheid en past hij qua profiel gewoon goed bij onze club." Verder verwacht SC Cambuur dat de selectie verder in tact blijft zoals die nu is.

Reacties

gerelateerd