Twee weken quarantaine voor Napoli: gevolgen voor AZ?

6 oktober 2020, 14:43

Napoli verblijft de komende twee weken in quarantaine. De Italiaanse voetbalclub sluit zichzelf op in een hotel na meerdere coronabesmettingen in de selectie. Drie spelers zijn momenteel positief getest, terwijl wordt gevreesd voor meer besmettingen. Mogelijk heeft de besmettingsgolf bij de ploeg uit Napels invloed op het Europa League-duel met AZ.

Napoli weigerde afgelopen weekend ook al in actie te komen tegen Juvendus, nadat de ploeg eerder tegen Genoa speelde. Bij die club zijn inmiddels liefst twintig besmettingen gemeld. Juventus eiste dat Napoli gewoon in actie zou komen, maar de gezondheidsautoriteiten in Napels legden de ploeg van Gennaro Gatusso een verbod op om naar Turijn af te reizen. 

Het is nog onduidelijk of het besluit om in quarantaine te gaan gevolgen heeft voor het Europese avontuur. AZ reist op 22 oktober af naar Italië voor het eerste duel in de groepsfase van de Europa League, maar op dat moment zijn de spelers net twee dagen uit hun quarantaine. Voor Napoli gaat in ieder geval naar alle waarschijnlijkheid een streep door het Serie A-thuisduel tegen Atalanta op 17 oktober. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen