Klaassen bij met comeback: "Tijd om terug te keren"

6 oktober 2020, 07:57   Bijgewerkt: 6 oktober 2020, 08:07

Davy Klaassen is dolblij om terug te zijn bij Ajax, de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep en de meeste successen in zijn loopbaan beleefde. Drie jaar geleden nam hij voor een miljoenenbedrag afscheid van Amsterdam, maar dat weerhield hem er niet van om terug te keren naar de Johan Cruijff Arena.

Klaassen koos in 2017 voor een overstap naar Everton. "Op het moment dat ik wegging, wilde ik ook écht weg om te kijken hoe het in het buitenland is", vertelt hij tegen De Telegraaf. "Ik had Everton en Werder Bremen ook voor geen goud willen missen, maar nu was het de tijd om terug te keren." Na zijn mislukte avontuur groeide Klaassen bj Werder Bremen uit tot een vaste waarde en dragende kracht.

Klaassen stond met zijn sterke spel aan de basis van de handhaving van de Duitse club, die pas na de play-offs werd gerealiseerd."Sommige mensen denken dat je niet de stap naar Ajax kunt maken als je bij Werder Bremen tegen degradatie hebt gespeeld. Het is daar veel moeilijker om jezelf te laten zien dan in Nederland, omdat je veel minder op de helft van de tegenstander speelt."

Klaassen beleefde zeer succesvolle jaren in Amsterdam. Nadat hij in 2011 doorbrak, vierde hij drie landstitels en de winst van de Johan Cruijff Schaal. Ook stootte hij in 2017 door tot de finale van de Europa League, waarin Manchester United uiteindelijk met 0-2 te sterk was. In zijn tijd bij Ajax debuteerde hij ook voor Oranje. Daar staat de teller inmiddels op zestien interlands.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen