'Lyon verlaagde transfersom, maar geen deal Memphis'

6 oktober 2020, 07:46   Bijgewerkt: 6 oktober 2020, 07:54

Memphis Depay hoopte tot de deadline van gisteravond dat zijn club Olympique Lyon een akkoord zou bereiken met FC Barcelona, maar tot een deal kwam het niet. Daardoor blijft de aanvaller nog minimaal een halfjaar in Frankrijk, ondanks dat alle partijen akkoord waren over een transfer.

Memphis bereikte een akkoord met Barça over een contract tot medio 2024, terwijl Lyon en FC Barcelona al in september een deal voor 25 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen sloten. Volgens De Telegraaf verlaagde Lyon dat transferbedrag op Deadline Day nog naar twintig miljoen plus vijf miljoen euro aan bonussen. Op die manier hoopte Lyon de steraanvaller te helpen aan zijn droomtransfer.

Het was echter de Spaanse voetbalbond die daar een stokje voor stak. Vanwege de financiële situatie ligt FC Barcelona onder een vergrootglas en worden alle transfers nauwlettend in de gaten gehouden. De ploeg van Ronald Koeman moest Ousmane Dembélé verkopen om groen licht te krijgen voor de overstap van Memphis, maar Manchester United haakte op het laatste moment af. Memphis gaf zelf bij Oranje al aan dat hij niet meer verwachtte dat de transfer rond zou komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen