Adekanye kiest voor speeltijd met verhuur aan Cádiz

5 oktober 2020, 23:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bobby Adekanye verhuist op zoek naar speelminuten naar het Spaanse Cádiz CF. De 21-jarige Nederlander speelt sinds 2019 voor Lazio, waar hij dit seizoen nog niet in actie kwam. Afgelopen weekend zat Adekanye niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met Inter, waardoor hij koos voor een overstap naar de Spaanse promovendus.

Adekanye keert daarmee terug in Spanje, het land waar hij in het verleden al vier jaar in de jeugdopleiding van FC Barcelona speelde. De aanvaller maakte op twaalfjarige leeftijd de overstap van de Ajax-jeugd naar Catalonië. In 2014/2015 keerde hij een jaar terug in Nederland bij PSV, om vervolgens voor vier jaar naar Liverpool te verkassen. Op zoek naar speelkansen koos hij in 2019 voor een overstap naar Lazio.

Afgelopen seizoen schopte hij het tot elf duels in de Serie A, voornamelijk als invaller. De 21-jarige aanvaller kwam daarin eenmaal tot scoren. Bij Cádiz zal hij azen op een basisplaats. De promovendus is met zeven punten uit de eerste vijf duels uitstekend begonnen aan de terugkeer op het hoogste niveau in Spanje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen