Transfer Memphis Depay naar FC Barcelona afgeketst

6 oktober 2020, 00:31   Bijgewerkt: 6 oktober 2020, 07:55

Memphis Depay vertrekt niet naar FC Barcelona. Ronald Koeman wilde de 26-jarige aanvaller dolgraag naar Camp Nou halen, maar Barça had op Deadline Day onvoldoende financiële middelen om de Oranje-international over te nemen van Olympique Lyon.

Dat is een hard gelag voor Memphis, die persoonlijk al rond zou zijn geweest met FC Barcelona. Het lukte de Catalanen maandag niet om de door Olympique Lyon verlangde transfersom op te hoesten. De deal was vermoedelijk doorgegaan als Barça op Deadline Day Ousmane Dembélé van de hand had gedaan. De Fransman zou zelf een streep hebben gezet door een overgang naar Manchester United.

"Het is duidelijk dat er eerst een speler weg moet voordat er een speler binnen kan komen. Wij willen graag, Memphis wil graag, maar door de financiële situatie bij de club, met name door de controle bij de bond, moet er eerst een speler vertrekken", wist Koeman eerder op de maandag nog te vertellen tegenover de NOS.

Memphis blijft dus in elk geval nog een half jaar bij Olympique Lyon. Bij de Franse club ligt hij nog tot volgend jaar zomer vast.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen