'ADO haalt met Karelis extra spits naar Den Haag'

5 oktober 2020, 23:07

ADO Den Haag gaat zich op de laatste dag van de Nederlandse transferwindow nog eenmalig versterken. De Griekse spits Nikos Karelis gaat morgen een contract voor één seizoen plus optie voor nog een jaar ondertekenen. De transfervrije aanvaller moet morgen alleen nog de medische keuring doorstaan.

Karelis speelde afgelopen seizoen voor het Engelse Brentford, waar zijn contract niet werd verlengd. ADO wilde volgens het Algemeen Dagblad en Voetbal International versterken met een ander type spits dan de ploeg al ter beschikking heeft. Met Michiel Kramer en Jonas Arweiler heeft Aleksandar Rankovic al de keuze uit twee fysiek sterke aanvalsleiders, terwijl de linksbenige Karelis meer snelheid en technisch vermogen met zich meebrengt.

De 28-jarige aanvaller speelde in het verleden negentien interlands voor de Griekse ploeg, waar hij driemaal trefzeker was. Met name in zijn jaren bij Panathinaikos groeide Karelis uit tot een doelpuntrijke aanvaller. Bij KRC Genk was hij 33 keer trefzeker in 75 wedstrijden, maar daarna was het gedaan met zijn productieve jaren. In zijn thuisland bij PAOK en in dienst van Brentford vond hij in twee seizoenen slechts driemaal het net.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen