AC Milan ontbindt contract ex-supertalent Halilovic

5 oktober 2020, 22:29   Bijgewerkt: 5 oktober 2020, 23:09

AC Milan heeft het contract van Alen Halilovic per direct ontbonden. De Kroatische middenvelder, die afgelopen seizoen nog op huurbasis bij sc Heerenveen speelde, stond aanvankelijk tot de zomer van 2021 onder contract. Halilovic werd in 2014 als supertalent binnengehaald door FC Barcelona, maar kon daar en bij AC Milan de hoge verwachtingen nooit waarmaken.

Halilovic debuteerde al op zestienjarige leeftijd bij Dinamo Zagreb en in de Kroatische nationale ploeg. Twee jaar later haalde FC Barcelona het toptalent naar Spanje, waar hij slechts één bekerduel in actie kwam. Hij startte aan een zwerftocht langs Sporting Gijón, Hamburger SV, UD Las Palmas, AC Milan, Standard Luik én sc Heerenveen, maar kon nergens zijn talent etaleren. Bij AC Milan kwam hij geen een keer in actie.

Afgelopen seizoen werd de inmiddels 24-jarige middenvelder gestald in Heerenveen, waar hij het tot zestien Eredivisieduels schopte. Hij slaagde er ook op Nederlandse bodem niet in zin grote belofte in te lossen, al toonde hij wel zijn klasse met een wonderschone treffer tegen ADO Den Haag. Na een fraaie dribbel krulde hij met links de bal in de kruising. Het was het enige wapenfeit van de tienvoudig international in het blauw-witte shirt, waar hij na het gestopte seizoen afscheid van nam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen