'Kerk blijft FC Utrecht ondanks interesse trouw'

5 oktober 2020, 21:02   Bijgewerkt: 5 oktober 2020, 22:11

Gyrano Kerk blijft bij FC Utrecht. De 24-jarige sterkhouder stond de laatste weken in de belangstelling van diverse club uit de Europese topcompetities, maar lijkt van plan in de Eredivisie te blijven. Een opsteker voor John van den Brom, die daarmee nog een halfjaar over zijn meest waardevolle speler kan beschikken.

Met name Cagliari leek dichtbij het aantrekken van Kerk, terwijl ook het Italiaanse Hellas Verona en Premier League-promovendus Leeds United op het vinkentouw zaten. Zij grijpen volgens het Algemeen Dagblad en Voetbal International alsnog naast zijn komst. FC Utrecht bepaalde de transfersom van Kerk rond de tien miljoen euro, waar de Italiaanse en Engelse clubs akkoord mee leken te gaan. Na de verkoop van Sean Klaiber hoefde  FC Utrecht geen spelers meer te verkopen, waardoor Kerk alleen voor de absolute hoofdprijs mocht vertrekken.

FC Utrecht versterkte zich eerder deze transferwindow met aanvallers Eljero Elia, Mimoun Mahi én Moussa Sylla. Zij werden aanvankelijk aangetrokken om de erfenis van Kerk op te vullen, die afgelopen seizoen tien keer scoorde en acht assists gaf. Dit seizoen was de aanvaller in drie duels al tweemaal trefzeker. De rechtspoot wil in de winterstop opnieuw gaan kijken naar zijn toekomst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen