De Graafschap in slotfase langs tiental Excelsior

5 oktober 2020, 20:39   Bijgewerkt: 5 oktober 2020, 21:49

De Graafschap is er pas in extremis in geslaagd Excelsior te verslaan. De titelfavoriet uit Doetinchem speelde ruim een uur met een man meer, maar kreeg het maar niet voor elkaar de voorsprong op het bord te zetten. Pas richting het eindsignaal schoot invaller Ralf Seuntjens zijn ploeg naar de drie punten (1-2).

De Superboeren kwamen al na drie minuten op voorsprong via Mo Hamdaoui en leken volop te gaan profiteren van de defensieve gatenkaas van Excelsior, maar daar stak Excelsior-doelman Alessandro Damen meermaals een stokje voor. Ook na de rode kaart voor linksback Brandon Ormonde-Ottewill in minuut 24 hielden de Kralingers knap stand. Danzij een benutte strafschop van Reuven Niemeijer leek de thuisploeg lang te mogen hopen op een punt, maar Seuntjens stak daar vlak voor het einde een stokje voor.

Daardoor liep De Graafschap, dat al twee nederlagen leed, geen extra schade op in strijd om promotie. Afgelopen seizoen bezette de ploeg van coach Mike Snoei de tweede plaats, maar besloot de KNVB na de verplichte coronastop geen promotie toe te staan. Deze jaargang moet De Graafschap voorlopig in de achtervolging, aangezien NAC Breda na zes duels nog altijd de perfecte score te pakken heeft.