Rekik volgt Idrissi en tekent voor vijf seizoenen bij Sevilla

Rekik volgt Idrissi en tekent voor vijf seizoenen bij Sevilla

5 oktober 2020 – Karim Rekik vervolgt zijn loopbaan in Spanje. De 25-jarige Nederlandse verdediger heeft zich maandag voor vijf jaar verbonden aan Sevilla. De Zuid-Spaanse club neemt Rekik voor een bedrag van naar verluidt circa vier miljoen euro over van Hertha BSC. Eerder op de dag versterkte Sevilla zich al met AZ-aanvaller Oussama Idrissi.

Voor Rekik komt zo na drie jaar een einde aan zijn Duitse avontuur. Hertha BSC nam de viervoudig Oranje-international in 2017 voor circa 2,5 miljoen euro over van Olympique Marseille. In drie seizoenen tijd kwam hij tot 64 wedstrijden in de Bundesliga. In het nieuwe Duitse seizoen, dat drie speelrondes oud is, kwam de oud-speler van PSV niet aan spelen toe. Bij Sevilla wordt Rekik niet alleen teamgenoot van Idrissi, maar ook Luuk de Jong en Nemanja Gudelj.

Volgens het Eindhovens Dagblad gaat ook Omar Rekik (18), het broertje van Karim, Hertha BSC verlaten. Hij maakt per 1 januari de overstap naar Arsenal. De Londense club wilde hem deze transferperiode nog inlijven, maar er was niet voldoende tijd om de transfer maandag af te ronden.

gerelateerd