Kluivert maakt op huurbasis overstap naar RB Leipzig

5 oktober 2020, 17:42   Bijgewerkt: 5 oktober 2020, 17:54

Voor Justin Kluivert komt na twee jaar, in elk geval tijdelijk, een einde aan zijn dienstverband bij AS Roma. De Italiaanse club verhuurt de 21-jarige Nederlandse aanvaller de rest van het seizoen aan RB Leipzig. Voor zover bekend is geen koopoptie in de huurovereenkomst opgenomen.

Kluivert maakte in 2018 voor ruim zeventien miljoen euro de overstap van Ajax naar AS Roma. In twee seizoenen tijd kwam de buitenspeler tot 68 wedstrijden, negen doelpunten en tien assists voor de Romeinse club. Dit seizoen liet Paulo Fonseca, trainer van AS Roma, Kluivert slechts twee keer kort invallen in de Serie A. Bovendien haalde de Italiaanse club met Pedro een geduchte concurrent voor Kluivert.

Eerder deze transferperiode leek Kluivert op weg naar Arsenal, maar de Nederlandse aanvaller vervolgt zijn loopbaan bij RB Leipzig. "We houden Justin Kluivert al een hele tijd in de gaten en zijn trots dat hij voor RB Leipzig heeft gekoen. Justin past perfect in het profiel dat we zochten en heeft de voetbalfilosofie die we op het veld belichamen. Met hem kunnen we ons aanvallende spel nog gevarieerder maken in het intense seizoen dat voor ons ligt", aldus sportief directeur Markus Krösche.

Kluivert zelf is blij dat de tijdelijke transfer is rondgekomen. "RB Leipzig heeft mij in goede gesprekken overtuigd dat ik mij hier verder kan ontwikkelen en de spreekwoordelijke volgende stap kan zetten. De Bundesliga is een van de beste competities ter wereld. Er staan ons spannende uitdagingen te wachten, zoals in de Champoins League tegen Paris Saint-Germain en Manchester United. Daar kijk ik echt naar uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen