Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Boer over selectiekeuzes, Bizot, Ihattaren en Memphis

De Boer over selectiekeuzes, Bizot, Ihattaren en Memphis

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 oktober 2020 – Frank de Boer heeft maandagmiddag op zijn persconferentie vooruitgeblikt op de komende interlandperiode. De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal kreeg tijdens het perscmoment vooral veel vragen over zijn selectiekeuzes.

De Boer maakte onlangs zijn eerste definitieve selectie bekend. Teun Koopmeiners werd voor het eerst opgeroepen, maar grote veranderingen voerde de bondscoach niet door. "Iedereen heeft zijn plek verdiend. Gaandeweg het jaar gaan we evalueren of dit is wat we nodig hebben, zo gaat het proces bij het Nederlands elftal. Om nou heel andere dingen te gaan doen, leek mij niet verstandig", aldus de bondscoach.

Onder meer Kevin Strootman en Ryan Babel maken deel uit van de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Mexico en de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Italië. "Je hebt altijd belangrijke mensen nodig. Kevin is er altijd bij geweest, daar is een reden voor. Hij is een goede speler en daarnaast belangrijk buiten het veld. Op dit moment zie ik geen reden om totaal andere spelers te selecteren. Jonge spelers of spelers op bepaalde posities zullen op de deur kloppen. Die gaan we aandachtig volgen en misschien komen ze in aanmerking voor de andere keer."

Keepers
In de 25-koppige selectie is ook plek voor Marco Bizot, die afgelopen weekend bij Sparta Rotterdam - AZ (4-4) een belabberde indruk maakte. Waarom kiest De Boer voor Bizot en niet bijvoorbeeld Justin Bijlow? "Op dit moment vinden we het voor Bijlow het beste als hij zich op Jong Oranje en Feyenoord concentreert. Als hij zich zo doorontwikkelt, klopt hij stevig op de deur."

"Laat ze nou eerst maar gedurende een langere periode dit niveau vasthouden", doelde hij op talenten zoals Bijlow. "Ze zijn hartstikke jong, dat gaat met ups en downs. Marco heeft een vorig jaar een heel goed seizoen gehad. Nu een iets mindere periode, maar om hem daar nu meteen op af te rekenen lijkt me ook niet fair. We hebben vertrouwen in hem en hopelijk kunnen we hem weer opliften. Het was niet best, dat weet hij ook. Hij heeft bewezen dat hij een heel steady keeper is. Heel AZ is niet wat we vorig jaar hebben gezien."

Met Bizot vormen Jasper Cillessen en Tim Krul het keepersgilde van het Nederlands elftal. Cillessen speelt niet veel bij Valencia, terwijl Krul op het tweede niveau van Engeland keept. "Ik heb het liefst dat ze de sterren van de hemel keepen en elke week spelen. Op dit moment vinden wij als staf dat deze drie de plaatsen verdienen. We weten wat we aan ze hebben. Jasper zit in een mindere situatie, maar hopelijk kan hij dat snel omkeren."

Ihattaren
Net als Bizot maakt ook Mohamed Ihattaren een moeilijke periode door. Toch maakt de PSV'er deel uit van de selectie. "Op het EK kan het een speler zijn die belangrijk is. Vorig seizoen heeft hij een fantastisch seizoen gehad, die wil je ook een hart onder de riem steken. Hey, we geloven in je. Het is ook een ontwikkeling van een jonge speler. Hij is achttien jaar en moet nog heel veel leren. Dat kan ik uitleggen, maar wat Virgil, Memphis, Gini of Daley zegt komt veel beter aan bij een speler. Dat is een proces en daar willen we hem bij helpen. Het is jammer dat hij is afgehaakt met een liesblessure. Hopelijk kan hij heel gauw terugkomen op het niveau waar hij volgend jaar was."

Memphis
Nieuws over Memphis Depay had De Boer niet. De aanvaller lijkt op weg naar FC Barcelona, maar zit nu nog gewoon in het Oranje-spelershotel. "Op dit moment zit hij lekker op zijn kamer", zei De Boer, die zich geen zorgen maakt over het feit dat Memphis de laatste wedstrijden weinig speelde. "Als hij bij Lyon blijft, verwacht ik dat hij elke week speelt. Donny (van de Beek, red.) moet zijn plek vinden bij Manchester United. Dat is een kwestie van tijd. Daar maak ik me niet zo druk om." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd