Koeman hoopt ondanks verlies van 97 miljoen op Memphis

5 oktober 2020, 16:05

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft bevestigd dat hij Memphis Depay nog dolgraag wil binnenhalen op de slotdag van de transfermarkt. Maandag maakte de club echter bekend liefst 97 miljoen euro verlies te hebben gemaakt over het seizoen 2019/20. "Het is duidelijk dat er eerst een speler weg moet voordat er een speler binnen kan komen", stelt de coach van de Catalanen.

Dat vertelt hij tegenover de NOS. "Wij willen graag, Memphis wil graag, maar door de financiële situatie bij de club, met name door de controle bij de bond, moet er eerst een speler vertrekken", weet de Nederlandse coach. Dat zou Ousmane Dembélé moeten worden, maar de kans dat de Fransman nog naar Manchester United vertrekt is volgens RMC Sport bijzonder klein en de Catalanen zouden hem alleen permanent willen verkopen.

"Memphis is een geweldige aanvaller. Hij kan in de spits spelen en aan de zijkant, met name aan de linkerkant", heeft Koeman al voor ogen. "Hij heeft heel veel power. Het is een speler die voorin een bal vasthoudt, zijn duels wint en heeft een hoog rendement. Als je met een speler op een goede manier gewerkt hebt en je hebt een klik, denk ik dat het ook hier kan werken." Bij het Nederlands elftal had hij een openlijke goede relatie met de voormalig PSV'er.

Lees ookMemphis 'akkoord' met Barcelona

Ook Eric García (Manchester City) is nog altijd in beeld bij FC Barcelona, maar ook hij kan pas komen als er nog een speler vertrekt bij de Catalanen. Rafinha, Jean-Clair Todibo, Samuel Umtiti en Carles Alena staan eveneens op de nominatie om nog te vertrekken, maar zij leveren beduidend minder op dan een eventueel verhuur of verkoop van Dembélé. Datzelfde geldt voor het tijdelijke vertrek van Riqui Puig.

De cijfers die FC Barcelona presenteerden waren namelijk alles behalve rooskleurig. Door de coronacrisis heeft de club 203 miljoen euro minder aan omgezet gedraaid dan een jaar eerder, waar eerder juist een stijging werd verwacht. De club heeft 74 miljoen euro bespaard en staatssteun aangevraagd, waardoor juist het doen van transfers zo'n moeilijk verhaal is geworden. Desondanks bleef er nog een verlies van 97 miljoen euro over voor de Catalanen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen