Alba door hamstringblessure vraagteken voor krakers met Barça

5 oktober 2020, 13:27

Slecht nieuws voor Ronald Koeman: Jordi Alba heeft in het duel met Sevilla zondagavond een hamstringblessure opgelopen. De linksachter moest zich een kwartier voor het einde laten vervangen door Sergino Dest met een spierblessure. Uit onderzoek blijkt dat het een hamstringkwetsuur aan zijn rechterbeen betreft en hij er naar verwachting drie weken uitligt.

Dat heeft FC Barcelona bekend gemaakt. Zodoende mist hij in elk geval de interlands met Spanje, al was hij door bondscoach Luis Enrique sowieso niet opgeroepen. De keuzeheer heeft geen geweldige relatie met zijn voormalige pupil en laat hem vrijwel altijd links liggen. De eerste volgende wedstrijd van Koeman met FC Barcelona is over een kleine twee weken op bezoek bij Getafe, waarna Ferencváros én de toppers tegen Real Madrid en Juventus wachten. Mogelijk krijgt Sergino Dest speeltijd in die mooie wedstrijden.

Chiellini en Bonucci twijfelgevallen

Verder kwam er ook 'blessurenieuws' uit Italië, waar Juventus-verdedigers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci in afwachting zijn van de uitslag van hun coronatest. Door een uitbraak van het coronavirus bij de Oude Dame worden alle spelers nauwlettend in de gaten te houden. Als ze een positieve test krijgen, zal het duo in de Nations League tegen Nederland ontbreken. Daarnaast treft de ploeg van Roberto Mancini Moldavië (oefenwedstrijd) en Polen nog. Voor Matthijs de Ligt geldt dit niet, omdat de oud-Ajacied vanwege zijn schouderkwetsuur al niet was opgeroepen door bondscoach Frank de Boer.

Lees ookChaos compleet: bond laat Juve – Napoli toch doorgaan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen