Officieel: AZ-aanvaller Idrissi tekent vijfjarig contract bij Sevilla

5 oktober 2020, 12:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft de transfer van Oussama Idrissi naar Sevilla maandagmiddag officieel afgerond. De rechtsbuiten tekent bij de club van Luuk de Jong een contract tot en met liefst 2025. Naar verluidt wordt er zo'n dertien miljoen euro exclusief bonussen betaald voor de international van Marokko, al worden er door de clubs geen bedragen genoemd in de persberichten. 

Dat hebben AZ en Sevilla via de officiële kanalen bevestigd. De overgang van Idrissi kwam afgelopen weekend in een stroomversnelling, toen de interesse van de Spaanse club toenam. De buitenspeler stapte in het vliegtuig naar Andalusië en ontbrak mede om die reden dit weekend al bij de Alkmaarders, die een 0-4 voorsprong weggaven op bezoek bij Sparta Rotterdam. 

De Marokkaan speelt sinds 2018 voor AZ, dat hem destijds overnam van FC Groningen. Idrissi kende met name vorig seizoen een goed jaar door dertien keer te scoren in de Eredivisie. Bij Sevilla is de concurrentie op de positie voorin wel erg fors: onder andere Lucas Ocampos, Suso en Munir El Haddadi zitten in de selectie van trainer Julen Lopetegui.

Voor AZ wordt het een van de duurste transfers ooit, alleen Alireza Jahanbakhsh, Guus Til en Vincent Janssen werden voor meer geld verkocht. Met Albert Gudmundsson en Zakaria Aboukhlal hebben de Alkmaarders de opvolgers van Idrissi al in huis en zal het dus niet meer de transfermarkt op gaan. Zijn vorige clubs Feyenoord, FC Groningen en NAC Breda zullen ook met een klein deel meeprofiteren van de transfer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen