Koeman tevreden met eerste week en kritisch op De Jong

5 oktober 2020, 08:09

Ronald Koeman is niet ontevreden over zijn eerste week als coach van FC Barcelona. Hoewel de oefenmeester zondagavond tegen Sevilla tegen het eerste puntenverlies van de competitie aanliep (1-1), spreekt hij van een geslaagde eerste fase voor de interlandperiode. "We hebben drie moeilijke wedstrijden achter de rug; we hebben er twee gewonnen en één gelijkgespeeld, dus ik ben tevreden."

Dat zei de coach na het duel in de Spaanse media. "Onze tegenstanders waren zwaar, maar we kunnen blij zijn met zeven punten", vond Koeman, die eerder van Villarreal (thuis) en Celta de Vigo (uit) wel overtuigend won. Tegen Sevilla was de pijp misschien daardoor ook wel wat eerder leeg dan gebruikelijk. "Het was een erg zware week voor ons. We hebben hard moeten werken bij Celta de Vigo, na de rode kaart voor Clément Lenglet. Het ontbrak ons tegen Sevilla aan frisheid, gretigheid en scherpte in de aanval."

Een vroege treffer van Luuk de Jong werd weliswaar al snel ongedaan gemaakt door Barcelona, maar de Andalusiërs waren zeker niet minder. "Ze hebben goed verdedigd en waren fysiek sterker dan wij", vond Koeman, die de vermoeidheid terug zag in het aanvalsspel. "We waren veel minder energiek dan in de eerste twee wedstrijden, maar dat komt ook door de tegenstanders."

Toch had FC Barcelona nog kunnen winnen, als er in de slotfase een penalty was toegekend aan Lionel Messi die in de zestien werd neergehaald. Daar wilde Koeman niet te zwaar aan tillen. "Ze hebben me verteld dat het een penalty was. De scheidsrechter is tot de conclusie gekomen om niet te fluiten. Dat moeten we accepteren."

Kritiek op Frenkie

Over sterkhouder Frenkie de Jong was Koeman minder positief. De Nederlander speelde zondagavond ongelukkig, erkende ook Koeman. "Hij leed veel meer balverlies dan normaal. Daarmee is hij niet uit vorm, want tegen Villarreal en Celta de Vigo was hij wel erg goed. Maar nu was hij net als een paar anderen (onder wie Sergio Busquets, red.) niet zo goed." Dagblad AS beoordeelde De Jong met een vijf, van SPORT kreeg hij nog een zesje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen