Memphis kan als invaller domper Lyon niet voorkomen

4 oktober 2020, 23:23

Met Memphis Depay als invaller heeft Olympique Lyon dure punten laten liggen in het thuisduel met Olympique Marseille. De bezoekers speelden dankzij een vroege rode kaart van Dimitri Payet zeventig minuten met een man minder, maar hielden toch stand.

Depay begon verrassend genoeg op de bank. Het is niet bekend of dat uit voorzorg, een tactische keus of alsnog vanwege transferperikelen was. Zonder de Oranje-aanvaller stond het na een kwartier 0-1 voor Marseille, dankzij een treffer van Payet. De voormalig ster van West Ham United mocht drie minuten later inrukken met rood en zorgde daarmee voor een overtalsituatie voor Lyon.

Na een half uur schoot het begeerde talent Housssem Aouar raak vanaf de stip., Na de gelijkmaker en de invalbeurt van Depay, twintig minuten voor tijd, nam de druk van Lyon toen, maar hield het Kevin Strootman-loze Marseille stand in het zuiden van Frankrijk.

Lyon schiet niets op met het gelijkspel. Voorlopig staat de club op een zeer teleurstellende veertiende plaats. Marseille staat tiende, maar het verschil met de nummer vijf is slechts een puntje.