Krankzinnige voetbaldag compleet na blamage van Liverpool: 7-2

4 oktober 2020, 22:12

Het is een krankzinnige dag in de Engelse Premier League. Nadat eerder op de dag Manchester United met liefst 1-6 klop kreeg van een ontketend Tottenham Hotspur, heeft Liverpool een paar uur later voor een mogelijk nog grotere blamage gezorgd. Op bezoek bij Aston Villa, dat zich vorig seizoen op de laatste speeldag handhaafde, verloor het met liefst 7-2.

Ja, Liverpool miste Sadio Mané en Thiago vanwege coronabesmettingen, maar ook zonder dat duo had het een surplus aan kwaliteit ten opzichte van Villa. Op papier dan, want daar bleek op Villa Park niets van terecht te komen. Ollie Watkins kroonde zich tot man van de eerste helft, door een hattrick te maken binnen veertig minuten. Tussendoor maakte Mo Salah nog te 2-1, maar mede door een goal van John McGinn ging Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als basisspelers in het bizarre schouwspel, rusten met een blamerende 4-1 ruststand.

Nadat Ross Barkley, nota bene ex-Everton, de 5-1 maakte in de tiende minuut van de tweede helft, bleek dat de tweede helft een kopie zou worden van de eerste. Liverpool deed middels de tweede van Salah nog wel iets terug, maar ging daarna vooral vrolijk door met het weggeven van kansen. Door twee goals van Jack Grealish werd het uiteindelijk 7-2. 57 jaar geleden, in 1963, verloor Liverpool voor het laatst met zulke cijfers. Toen won Tottenham Hotspur met 7-2 van Liverpool, dat zich net als eeuwige rivaal Manchester United vandaag even onsterfelijk belachelijk maakte. De kampioen leek wel een pupillenelftal.

En het was niet eens dat Aston Villa zo effectief was, want de score had nog gekker kunnen uitvallen. Zo raakte Watkins nog de lat. En dat moet Klopp ook zonder de uitslag te denken geven. Zeker omdat de eerste twee duels na de interlandbreak van cruciaal belang zijn. Op 17 oktober wacht stadsgenoot, rivaal en koploper Everton in het 'blauwe' deel van Liverpool en vier dagen later ontvangt Ajax de regerend landskampioen van Engeland in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen