Ten Hag ziet krachteloos Ajax: "Te weinig afgedwongen"

4 oktober 2020, 15:34

Ajax liep zondagmiddag tegen de eerste nederlaag aan van dit seizoen bij FC Groningen (1-0). Trainer Erik ten Hag was niet te spreken over het aanvallende spel van zijn ploeg en vond dat de Amsterdammers zich te weinig lieten zien voor het doel van Sergio Padt.

FC Groningen stond in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion zeer compact te verdedigen, waardoor Ajax moeite had om een gaatje te vinden in de defensie van de thuisploeg. "We hebben te weinig afgedwongen", reageerde Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "We hadden de totale controle, maar waren naar voren toe krachteloos. Er was te weinig beweging waardoor we te weinig kansen creëerden om de tegenstander pijn te doen."

Hij zag dat Ajax over de linkerkant een paar keer goed doorkwam via Nicolas Tagliafico en Dusan Tadic, maar dat het aan de andere kant nauwelijks dreigend werd. "We probeerden dat te veranderen met het inbrengen van David Neres. Toen ging het wat beter, maar we moeten daar meer in investeren. Meer dan dat we in deze wedstrijd hebben gedaan", vond Ten Hag.

Ajax kwam in de tweede helft op achterstand via een doelpunt van debutant Balk, die de bal in de rebound binnenschoot na een schot van Larsen. "Wij mogen het niet zover laten komen dat we in de achtervolging moeten", zei Ten Hag. "Daardoor krijgen wij het moeilijk. Als wij zelf de 0-1 maken, worden de ruimtes groter. Maar ik maak mij nog geen zorgen. Dit is de eerste wedstrijd die we verliezen, met de voorbereiding erbij opgeteld. Dan moet je niet direct van alles erbij gaan halen. We waren niet goed genoeg, dat is duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen