Ajax in vrouwelijke topper te sterk voor PSV

4 oktober 2020, 14:17   Bijgewerkt: 4 oktober 2020, 14:27

In de Eredivisie Vrouwen heeft Ajax een tik uitgedeeld aan PSV, een van de grootste concurrenten in de strijd om het landskampioenschap. Op De Toekomst wonnen de Amsterdammers met 2-0. Stefanie van der Gragt en Vanity Lewerissa namen de doelpunten voor hun rekening namens de thuisploeg.

Van der Gragt, die deze zomer terugkeerde bij Ajax en met haar nieuwe ploeg nog niet verloor, kon al vroeg juichen nadat ze na acht minuten de openingstreffer scoorde. De verdedigster kopte de bal binnen achter mede-international Sari van Veenendaal na een corner van Lisa Doorn. In de tweede helft moest Van der Gragt zich echter vanwege nog onbekend blessureleed laten wisselen: een domper voor de Amsterdammers.

Het bracht Ajax echter niet in de problemen, want tien minuten voor tijd besliste de net ingevallen Lewerissa de wedstrijd. Zij gleed een voorzet binnen van Chasity Grant: 2-0. Ajax heeft na drie wedstrijden nog de volle buit van negen punten en de voorsprong op PSV, dat ook alles had gewonnen tot dusver, is drie punten.