'Baumgartl ontbreekt bij PSV en rondt huurdeal naar Fulham af'

4 oktober 2020, 12:09

PSV-verdediger Timo Baumgartl (24) is hard op weg naar de uitgang. De Duitse achterhoedespeler ontbreekt zondagmiddag al bij de Eindhovenaren in eigen huis tegen Fortuna Sittard en zit momenteel in het vliegtuig naar Londen. Daar wil hij zijn tijdelijke overgang naar Fulham rondmaken: wel krijgt de Premier League-club een optie tot koop.

Dat schrijven het Eindhovens Dagblad en Voetbal International althans. Baumgartl wil graag (tijdelijk) vertrekken uit Eindhoven, omdat hij in deze fase van zijn loopbaan speeltijd wil krijgen. Bij Fulham zou dat meer tot de mogelijkheden behoren dan in Eindhoven, waar hij flink gezakt is in de pikorde. Bayer Leverkusen's Panagiotis Retsos zou volgens de Griekse media in beeld zijn in Eindhoven, maar dat is nog een onbevestigd gerucht.

Lees ook: 'Bruma rondt huur af

Baumgartl werd vorig seizoen voor liefst tien miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, maar speelde nog geen seconde dit seizoen onder zijn landgenoot Roger Schmidt, dit het duidelijk niet ziet zitten in Baumgartl. Fulham kan met nul punten uit drie duels en een doelsaldo van -7 wel de nodige versterking gebruiken achterin. Als ook Bruma vertrekt, zijn er drie miljoenenaankopen van de vorige zomer na ook Ritsu Doan alweer vertrokken uit Eindhoven. 

Zeker is dat als het tot een overgang komt, dat PSV een vervanger wil halen voor de Duitser. Achterin zijn de opties al niet al te ruim voor Schmidt, die niet onder stoelen of banken schoof zijn selectie nog te willen uitbreiden. Armando Obsipo is nog een tijd uit de running, waardoor Jordan Teze, Olivier Boscagli en Nick Viergever de overgebleven opties zijn centraal achterin.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen