'Idrissi-transfer bevestigd, geen vervanger van buitenaf gehaald'

4 oktober 2020, 10:00

De overgang van Oussama Idrissi naar Sevilla wordt vermoedelijk op korte termijn al officieel rondgemaakt. De transfer van de buitenspeler is in een stroomversnelling geraakt dit weekend en de medische keuring vindt vandaag (zondag) vermoedelijk al plaats. Een vervanger komt in elk geval niet van buitenaf naar AZ.

Naar aanleiding van de berichten in de Spaanse media is het sterke gerucht gecheckt bij AZ en in de persoon van Max Huiberts is dat bevestigd tegenover Voetbal International, terwijl ook het Algemeen Dagblad de uitgaande transfer heeft bevestigd. 'Afgelopen vrijdag zei Arne Slot nog dat er niks speelde en hij verwachtte met deze selectie het seizoen in te gaan', duidde journalist Simon Zwartkruis, die bij AZ de transfer bevestigd kreeg.

Idrissi zit in het vliegtuig richting Sevilla om zijn transfer af te ronden, vandaag (zondag) wordt de medische keuring verwacht. Volgens Zwartkruis is de transfer 'in goede harmonie' gegaan, omdat er eerder vanuit Italië en Rusland al interesse was voor de international van Marokko. AZ gaat voor een vervanger niet de markt op, want met Jesper Karlsson werd al een multi-inzetbare aanvaller gehaald, terwijl Zakaria Aboukhlal ook een goede indruk maakte.

Bescheiden bedrag voor vorige clubs

Van de twaalf á dertien miljoen euro exclusief bonussen zal het overgrote deel naar AZ gaan, maar ook NAC Breda en Feyenoord die hem in de opleiding hadden, zullen een deel ontvangen van de transfersom in de vorm van een opleidingsvergoeding. Of FC Groningen ook een doorverkooppercentage ontvangt, is onduidelijk. Bij de verkoop van Idrissi kwam dat destijds in elk geval niet naar buiten. 

De Marokkaan speelt sinds 2018 voor AZ, dat hem destijds overnam van FC Groningen. Idrissi kende met name vorig seizoen een goed jaar door dertien keer te scoren in de Eredivisie. Bij Sevilla is de concurrentie op de positie voorin fors: onder andere Lucas Ocampos, Suso en Munir El Haddadi zitten in de selectie van trainer Julen Lopetegui.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen