'Toekomst Memphis hangt af van toekomst Dembélé'

4 oktober 2020, 08:49   Bijgewerkt: 4 oktober 2020, 08:54

De toekomst van Memphis Depay hangt naar verluidt nauw samen met de toekomst van Ousmane Dembélé. Als de Nederlander naar FC Barcelona wil vertrekken, moet eerst de Franse buitenspeler worden verhuurd door de Catalanen. Datzelfde geldt voor een eventuele andere aanvallende versterking, als Olympique Lyon voet bij stuk houdt.

Dat schrijft El Mundo Deportivo. Dembélé heeft van Ronald Koeman geen prettige boodschap te horen gekregen: 'De coach waarschuwde hem dat het niet makkelijk zal worden om een basisplek af te dwingen, aangezien Ansu Fati op links het goed doet, Antoine Griezmann op rechts de voorkeur krijgt. Ook talent Trincao geniet de voorkeur, omdat hij meer verdedigend arbeid verricht', schrijft de ochtendkrant. 'Zelfs de jonge Konrad de la Fuente, die tot het B-team behoort, werd als een serieuze concurrent van Dembélé neergezet.'

De kans dat een tijdelijk vertrek naar bijvoorbeeld Manchester United voor alle opties het beste is, lijkt dan ook groot. Koeman benadrukte eerder nog dat hij rekent op Dembélé en hem ook zeker niet gevraagd heeft te vertrekken, wel staan andere hoger in de pikorde, verwacht hij meer arbeid van de buitenspeler, die bovendien al enkele keren in negatieve zin opviel door te laat te komen. 

Mocht Dembélé nog tijdelijk vertrek, dan zou Koeman wel een extra aanvaller willen presenteren: bij voorkeur Memphis. Hoewel het kamp Lyon aangaf dat de Nederlander niet meer mag vertrekken, staat er volgens het Spaanse medium toch nog niet definitief zeker een streep door de komst van Memphis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen