ADO Den Haag pakt in extremis eerste punten bij VVV-Venlo

3 oktober 2020, 22:06   Bijgewerkt: 3 oktober 2020, 22:31

ADO Den Haag heeft tegen VVV-Venlo de eerste punten van het seizoen gepakt: 1-2. Al na twee minuten kwam ADO op voorsprong door een benutte strafschop van Shaquille Pinas, maar het duurde nauwelijks een minuut voordat VVV via Georgios Giakoumakis langszij kwam. Na deze stormachtige beginfase bleef actie lange tijd uit, en daalde het niveau van de wedstrijd langzaam tot een bedenkelijk niveau. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, totdat in de ultieme slotfase invaller David Philipp de 1-2 binnenschoot.

In de Koel troffen twee elftallen elkaar die een verschillende competitiestart kenden. Hoewel VVV vorige week ongelukkig met 1-0 verloor van SC Heerenveen, pakte de ploeg van trainer van Hans de Koning al vier punten. ADO kende een mindere start, en pakte vooralsnog geen enkel punt. Beide ploegen waren deze week nog actief op de transfermarkt. Terwijl de Venloënaren Ante Coric en Zinédine Machach op huurbasis binnenhaalden, versterkte de ploeg uit Den Haag zich met Dario del Fabro, gehaald van Juventus. Aan Venlose zijde mocht Machach, die donderdag pas werd gehaald, gelijk zijn opwachting in de basis maken.

Met een zeer aanvallende basiself was het echter niet zijn ploeg die het eerste doelpunt maakte. De wedstrijd was slechts twee minuten oud, toen Peet Bijen vanuit een corner op de uitgestoken hand van Roy Gelmi kopte. Door scheidsrechter Bas Nijhuis werd dit eerst niet waargenomen, maar na tussenkomst van de VAR kon de leidsman niets anders dan een strafschop geven. Deze werd door nieuwe penaltyspecialist Pinas feilloos benut, waardoor ADO al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam.

VVV-keeper Thorsten Kirschbaum moest door een blessure in de kleedkamers achterblijven, waardoor Delano van Crooij (de broer van middenvelder Vito) weer eens onder de lat verscheen. Hij zag hoe het spelbeeld aan het begin van de tweede helft gelijk bleef aan dat van de eerste helft. Rond de zestigste minuut ontstond de eerste aardige kans van de tweede helft, maar na een goede actie van Amar Catic schoot Samy Bourard wild over. Ondertussen kreeg VVV langzamerhand de overhand, en even later leidde dit ook tot een kansje voor de thuisploeg, maar Luuk Koopmans kon de bal van van Crooij gemakkelijk pakken.

Beide ploegen leken daarna steeds minder initiatief te tonen om echt voor de overwinning te gaan, en ook het Haags kwartiertje bracht hier weinig verandering in. Toen Pinas geblesseerd raakte, maar er geen wisselmogelijkheden meer waren, leek dat de mogelijkheid voor een slotoffensief voor de thuisploeg, maar ook dat bleef uit. De wedstrijd leek zo als een nachtkaars uit te gaan, totdat de laatste lange bal van ADO-doelman Koopmans tot tweemaal toe werd verlengd. Het leder kwam toen voor de voeten van invaller David Philipp, die niet twijfelde, en de bal langs Van Crooij schoot. Hiermee hielp hij ADO aan een hele belangrijke zege, in een wedstrijd die eigenlijk zo slecht was dat deze geen winnaar verdiende. Daar zal ADO uiteraard maling aan hebben.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6 (46. Delano van Crooij 6); Lukas Schmitz 6, Christian Kum 6, Roy Gelmi 5, Tristan Dekker 5; Vito van Crooij 5,5, Evert Linthorst 5, Zinédine Machach 6 (62. Arjan Swinkels 5,5); Joshua John 5 (81. Jafar Arias -), Georgios Giakoumakis 6, Guus Hupperts 5 (68. Aron Bastiaans).

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6; Lassana Faye 4,5, Shaquille Pinas 6, Peet Bijen 6, Milan van Ewijk 5,5; Samy Bourard 4,5 (63. Ilay Elmkies 5), Dante Rigo 5, Kees de Boer 5; Amar Catic 5 (80. David Philipp -), Jonas Arweiler 5 (74. Michiel Kramer -), Vincente Besuijen 6.

Man of the match: David Philipp

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen