Vitesse boekt eenvoudige zege op zeer zwak Heracles Almelo

3 oktober 2020, 18:28

Vitesse heeft zaterdagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op Heracles. In een geesteloze wedstrijd kon Heracles het niet opbrengen om ook maar iets van tegengas te geven. In het Gelredome werd het 3-0, mede dankzij de uitstekende aanvalslinie van Vitesse. Zo blijven de Arnhemmers meedingen om de bovenste plaatsen in de Eredivisie, terwijl Heracles wederom een tik incasseert.

Na twee overwinningen leed Vitesse vorig weekend de eerste nederlaag van het seizoen. Ondanks een goede wedstrijd tegen Ajax gingen de Arnhemmers zonder punten naar huis. Daarom waren er ook geen wijzigingen in het elftal van trainer Thomas Letsch. Voor de Duitse oefenmeester is het tevens zijn eerste thuiswedstrijd. Doordat hij besmet was met het coronavirus miste hij de eerste twee duels van de Eredivisie.

 

Trainer Frank Wormuth wijzigde zijn elftal ten opzichte van vorige week óók niet. Hij kon in het Gelredome echter wel niet beschikken over doelman Janis Blaswich (spierblessure) en verdediger Navajo Bakboord (knieblessure), terwijl Tim Breukers terugkeerde in de wedstrijdselectie. Daarnaast heeft Heracles nog een vierde keeper gecontracteerd. De Duitse Daniel Mesenhöler komt over van Union Berlin en speelde tevens voor het nationale elftal van Duitsland onder 20. Met de oplopende blessures en besmettingen wilde Wormuth een extra sluitpost. Sylvester van der Water zijn transfer naar Orlando City is nog steeds niet aanstaande en daardoor zat de aanvaller wederom op de bank.

Het eerste halfuur kende weinig hoogtepunten, al was Heracles één keer dicht bij de voorsprong. Na wat geklungel van Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer, kon Rai Vloet alleen af op de doelman Remko Pasveer. Maar de aanvallende middenvelder twijfelde even vlak voordat hij wilde schieten, waardoor hij hem naast het doel schoot. Na het saaie halfuur kwam Vitesse toch plots op voorsprong. Verdediger Marco Rente verwerkte de bal slecht weg, waardoor Loïs Openda de 1-0 knap binnenschoof. Het doelpunt had een luchtje van buitenspel, maar VAR Marc Nagtegaal keurde het doelpunt goed. Drie minuten later verdubbelde Vitesse zelfs haar voorsprong. Tannane stak de bal op Openda, die de bal per saldo bij Oussama Darfalou bezorgde. De Algerijnse spits had een leeg doel voor zich en scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen: 2-0.

Wormuth was duidelijk ontevreden. Hij gooide zijn elftal na de thee compleet om. Met drie wissels gingen de Heraclieden van een 5-3-2 formatie naar een 4-3-3 formatie. Zo moesten Teun Bijleveld, Sinan Bakis en Rente het veld verlaten voor Van der Water, Jeremy Cijntje en Lucas Schoofs. Door die aanpassingen wilde de trainer van de uitploeg iets forceren. Maar ook met het nieuwe systeem was Vitesse de baas op het veld. De score liep zelfs uit. Darfalou kopte namelijk vanuit een lange bal de bal terug op Tannane, die daaropvolgend verwoestend volleerde: 3-0. Heracles maakte vandaag dus een hele matige indruk. Het kon geen vuist maken

tegen Vitesse, dat de wedstrijd volledig onder controle had. Volgende week is er geen Eredivisie-voetbal vanwege de interlandperiode. Na de interlandbreak neemt Vitesse het op tegen ADO Den Haag en speelt Heracles een belangrijk duel tegen laagvlieger RKC Waalwijk.

Opstellingen en beoordelingen*: 

Vitesse: Remko Pasveer 7; Eli Dasa 6, Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6, Tomas Hajek 6.5, Maximilian Wittek 6; Thomas Bruns 6, Matús Bero 6.5 (74. Idrissa Toure –), Oussama Tannane 7.5 (90. Hilary Gong –); Loïs Openda 7 (74. Armando Broja –) , Oussama Darfalou 7 (83. Daan Huisman –)

Heracles: Michael Brouwer 6.5; Tim Breukers 5.5, Robin Pröpper 5.5, Mats Knoester 5.5, Jeff Hardeveld 5; Orestis Kiomourtzoglou 5.5, Marco Rente 4 (46. Lucas Schoofs 6), Teun Bijleveld 4.5 (46. Sylvester van der Water 6), Rai Vloet 5; Sinan Bakis 4 (46. Jeremy Cijntje 5), Adrian Szöke 4.5 (66. Delano Burgzorg 5)

Man of the match: Oussama Tannane

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen

voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen