Winst Borussia's in Bundesliga, Bosz speelt gelijk met Leverkusen

3 oktober 2020, 17:25

De Bundesliga kende deze zaterdagmiddag weinig verrassingen. Zowel Borussia Dortmund als Borussia Mönchengladbach wonnen met speels gemak hun wedstrijden. Ook Peter Bosz blijft ongeslagen, door het uitduel met VfB Stuttgart met een gelijkspel af te sluiten. Wel zag hij Daley Sinkgraven na een half uur al geblesseerd uitvallen.

Borussia Dortmund – SC Freiburg: 4-0

Twee talenten stalen de show in Dortmund. Erling Braut Haaland maakte na twintig minuten weer eens een treffer. Hij deed dat op aangeven van de pas zeventienjarige Giovanni Reyna, die net als zijn leeftijdsgenoot Jude Bellingham een prima wedstrijd speelde op het middenveld. In de tweede helft liet het supertalent ook Emre Can scoren, terwijl Haaland zijn derde binnenprikte. Op aangeven van - jawel - Reyna. Daardoor won Dortmund schier eenvoudig van het tandeloze Freiburg. Passlack, vorig jaar nog spelend voor Fortuna Sittard, maakte in de laatste minuut nog de 4-0.

1.FC Köln – Borussia Mönchengladbach: 1-3

Ook voor de andere Borussia was het een makkie. Bij FC Köln stond het na een uur al 0-3, dankzij goals van Alassane Pléa, Stefan Lainer en een pingel van Lars Stindl. Köln, nog puntloos na drie duels, had niets in te brengen en daardoor mocht BMG de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. En dat was pas voor het eerst dit seizoen, na een eerdere nederlaag en een gelijkspel. Daar deed een late aansluitingstreffer van Elvis Rexhbecaj niets aan af.

Stuttgart – Bayer Leverkusen: 1-1

Patrick Schick schoot de ploeg van Peter Bosz, die in de eerste twee duels vier punten pakte, al vroeg op voorsprong in Stuttgart. Het was het begin van een leuke, spannende wedstrijd, maar niet voor Daley Sinkgraven. Hij moest na een half uur noodgedwongen naar de kant. Zonder de voormalig speler van Ajax en SC Heerenveen incasseerde Leverkusen een kwartier voor tijd de gelijkmaker: Sasa Kalajdzic zorgde voor de 1-1.

Overige uitslagen:

Eintracht Frankfurt - Hoffenheim: 2-1

Werder Bremen - Arminia Bielefeld: 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen