RKC - PEC afgelast: zes besmettingen bij thuisploeg

3 oktober 2020, 12:06   Bijgewerkt: 3 oktober 2020, 14:36

RKC en PEC Zwolle komen vanavond niet in actie. Bij de Waalwijkers zijn bij vier spelers en twee stafleden coronabesmettingen geconstateerd. "Na een eerste bron- en contactonderzoek blijkt dat liefst acht spelers in quarantaine moeten" meldt de KNVB via Twitter.

Om welke spelers en stafleden het gaat, maken de KNVB en RKC om privacyredenen niet bekend. Het besluit om de wedstrijd af te gelasten is genomen na overleg tussen de bondsarts van de KNVB, de clubarts van RKC Waalwijk en de GGD. "De gezondheid en veiligheid van spelers en staf gaat boven alles", laat RKC op de eigen website weten.

De wedstrijd in het Mandenmakers Stadion zou eigenlijk om 18.45 uur beginnen. Het is de eerste wedstrijd sinds de hervatting die wordt afgelast vanwege een coronauitbraak. Eerder dit seizoen ging al wel een streep door de ontmoeting tussen FC Utrecht en AZ, maar dat besluit werd genomen zodat de Alkmaarders zich optimaal konden voorbereiden op de voorronde van de Champions League.

De KNVB zal zo spoedig mogelijk een nieuwe datum inplannen voor RKC Waalwijk – PEC Zwolle. De Brabanders pakten in de eerste drie duels nog geen punt. PEC staat na drie potjes op vier punten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen