'Hereniging gloort bij Atléti: Cavani biedt zich aan'

'Hereniging gloort bij Atléti: Cavani biedt zich aan'

3 oktober 2020 – Na de komst van Luis Suárez lijkt Atlético Madrid zich met nóg een Uruguayaanse topspits te kunnen versterken. De transfervrije Edinson Cavani wil dolgraag naar de Spaanse topclub, waar hij herenigd kan worden met collega-international Suárez. Cavani zit sinds deze zomer zonder club nadat zijn contract bij Paris Saint-Germain afliep.



Manchester United leek de beste papieren te hebben voor de komst van de 33-jarige spits, maar lijkt mis te grijpen. Volgens het Spaanse AS heeft Cavani zich namelijk zelf aangeboden bij Atlético Madrid. Zijn hoge salariseisen zijn voorlopig het grootste struikelblok. Cavani wil niet te veel van zijn Parijse salaris van 10 miljoen euro per jaar inleveren, een wens waar weinig clubs aan kunnen en willen voldoen.

Atlético Madrid zal eerst Diego Costa moeten slijten om met Cavani om de tafel te kunnen. Afgelopen seizoen raakte de spits bij PSG op het tweede plan, maar de jaren daarvoor bewees hij zich als absolute topschutter. In 301 duels was hij liefst tweehonderd keer trefzeker. Samen met Suárez vormde hij bij Uruguay jarenlang een van de meest gevreesde aanvalslinies ter wereld. In 2010 bereikten ze samen nog de halve finale, waarin Oranje te sterk was.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020