Blessure Malen had impact: "Maar nu wil ik door"

3 oktober 2020, 10:28

Donyell Malen is na maandenlange afwezigheid door een knieblessure volledig terug. Hij maakte al zijn rentree bij PSV, gisteren (vrijdag) kreeg de spits te horen dat hij zich voor het eerst in maanden weer mag melden bij het Nederlands elftal. Dolblij is hij daarmee, nadat hij na zijn blessure een achtbaan vol emoties beleefde.

Op 15 december sloeg het noodlot toe bij Malen, in duel met Feyenoord. "Het was gewoon vette pech", constateert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik sprong op bij een sliding en kwam verkeerd neer. Weet je, ik heb nooit zo veel woorden over mijn blessure gesproken. Het is gebeurd. Het heeft zeker impact gehad. Maar nu weer dóór." Malen, op dat moment Eredivisietopscorer met elf goals, dacht het EK te moeten missen. Tot zijn grote opluchting werd dat uitgesteld vanwege het coronavirus. "Voor mij is dat niet negatief geweest."

Dit seizoen hoopt hij weer te kunnen schitteren in de punt van de aanval bij Oranje én PSV. Hij leerde in zijn periode van afwezigheid vooral te waarderen wat hij heeft. "Ik heb de andere kant van de medaille gezien. Ik heb boodschappen moeten doen in rolstoel. In die periode probeerde ik te genieten van dingen die steeds beter gingen", aldus de gelukkige Malen. Morgen (zondag) nemen Malen en co het in eigen huis op tegen Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen