González na racismerel: "Ze wilden me vermoorden"

González na racismerel: "Ze wilden me vermoorden"

3 oktober 2020 – Olympique Marseille-verdediger Álvaro González kon deze week gerust ademhalen nadat de Ligue 1 besloot hem niet te schorsen vanwege racisme. González kreeg het tijdens de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Marseille aan de stok met Neymar, die de verdediger beschuldigde van racistische opmerkingen. González is opgelucht dat de 'vreselijke periode' voorbij is."Ik heb meer dan twee miljoen WhatsApps ontvangen na mijn ruzie met Neymar. Allerlei bedreigingen, berichten in andere talen. Ik snapte er niks van", vertelt de Spanjaard in gesprek met Dragoon. "Ik kreeg foto's opgestuurd van de auto's waar wij in rijden. Ze zeiden dat ze mij gingen vermoorden in mijn eigen huis. En ik kreeg zelfs foto's van mijn ouders in de winkel waar zij werken. Dat ze hen ook gingen vermoorden."

González geeft aan zich wekenlang niet veilig te hebben gevoeld. "Ja, natuurlijk was ik bang. Ik had nog nooit iets dergelijks meegemaakt", aldus de geschrokken González. "Het is als publiek persoon heel vervelend om mee te maken dat je directe omgeving zoals je familie in iets dergelijks wordt betrokken. Ik kon de nacht na de wedstrijd amper slapen. Alles wat Neymar doet of zegt, heeft grote gevolgen. Ik denk niet dat hij weet wat het effect is als hij iets doet, dat ziet hij niet in. Mijn ouders waren doodsbang en kwamen de volgende dag meteen naar Frankrijk."

González is bij Olympique Marseille ploeggenoot van Kevin Strootman. Het zeer verhitte duel eindigde met liefst vijf rode kaarten in blessuretijd, waaronder voor de doorgedraaide Neymar. Olympique Marseille ging er uiteindelijk met de 0-1 zege vandoor.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020