NAC wint ook zesde duel, hattrick Van Hooijdonk

2 oktober 2020, 23:27

De indrukwekkende start van NAC Breda wordt steeds indrukwekkender in de Eerste Divisie. Ook de zesde wedstrijd in de competitie is vrijdag in drie punten omgezet door de formatie van Maurice Steijn. Dankzij een hattrick van Sydney van Hooijdonk werd er met 4-0 gewonnen van Jong Ajax.

Van Hooijdonk maakte deze week bekend dat hij het seizoen afmaakt bij NAC, ondanks de interesse van andere clubs. Vrijdag liet hij zien dat dat een goede keuze is geweest. Van druk is bovendien geen sprake bij de aanvaller. Een rake penalty na negen minuten zorgde ervoor dat Van Hooijdonk en NAC een goede start van het duel kenden. Jong Ajax had een complete off-day en dat werd nog meer duidelijk toen de twintigjarige Van Hooijdonk er halverwege de tweede helft ook 2-0 van maakte. Dat Jong Ajax zo slecht speelde, was met name voor trainer Mitchell van der Gaag vervelend. Hij nam het namelijk op tegen zijn oude werkgever.

Die werkgever barst van het zelfvertrouwen en trok de goede lijn in de tweede helft door. Een intikker van Van Hooijdonk betekende een kwartier voor tijd de 3-0. Het was al zijn zevende goal van dit nog prille seizoen. Ook zijn aanvalsmaatje Nick Venema was in de slotfase nog doeltreffend. Hij bepaalde de eindstand op 4-0. NAC staat na zes duels op de maximale score van achttien punten en kan rustig kijken hoe de concurrentie het later dit weekend doet.

Vermaak in Alkmaar

In Alkmaar maakten Jong AZ en MVV Maastricht er een spektakel van, waarbij er afgefloten werd bij een 3-3 stand. Via goals van Mohamed Taabouni had Jong AZ al na een kwartier een 2-0 voorsprong te pakken, maar nog voor rust kwam MVV via Joeri Schroijen weer terug in de wedstrijd. Ook op de 3-1 van Thijs Oosting had MVV een antwoord in de tweede helft. Door goals van Thibaut Van Acker en Jérôme Deom eindigde het in 3-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen