FC Utrecht morst tegen koploper Heerenveen wederom punten

2 oktober 2020, 22:16

FC Utrecht heeft vrijdagavond twee kostbare punten laten liggen tegen sc Heerenveen. Na een vroege achterstand was de ploeg van trainer John van den Brom de betere partij, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in tegen een tiental: 1-1. Zo leed Utrecht alweer voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies, terwijl Heerenveen pas voor de eerste maal averij opliep in de Eredivisie.

John van den Brom wijzigde zijn elftal op twee plaatsen ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De naar Ajax vertrokken Sean Klaiber werd op de rechtsbackpositie vervangen door routinier Mark van der Maarel, terwijl er ook een basisplaats was voor Adam Maher. Hij keerde op zijn beurt terug van een blessure en zodoende moest Sander van de Streek genoegen nemen met een plekje op de reservebank. Johnny Jansen had na drie gewonnen wedstrijden geen reden om iets aan zijn ploeg te veranderen. Zo kreeg Arjen van der Heide in de voorhoede opnieuw het vertrouwen van zijn trainer, die de achttienjarige vleugelspeler voorlopig als basiskracht ziet.

Heerenveen begon uitstekend in de Domstad en kwam al na vier minuten op voorsprong dankzij een schuiver van Henk Veerman. Rodney Kongolo stuurde de spits uitstekend weg en de Volendammer bleek niet meer af te stoppen door verdediger Tommy St. Jago en doelman Maarten Paes: 0-1. Niet veel later ontsnapte Utrecht aan een grotere achterstand toen een pegel van Mitchell van Bergen op de bovenkant van de lat belandde. Daarna was het gedaan met de aanvallende intenties van Heerenveen, dat zich behoorlijk ver terug liet zakken. Mimoun Mahi kreeg een enorme kans, maar zijn schot werd gekeerd door Erwin Mulder. Ook Simon Gustafson nam het vijandelijke doel zonder succes onder vuur. Heerenveen leek met een voorsprong aan de thee te kunnen, maar daar stak de in het eerste bedrijf onzichtbare Gyrano Kerk een stokje voor. Vlak voor rust knalde hij de thuisploeg met links op gelijke hoogte: 1-1.

Door het gelijkspel blijven Utrecht en Heerenveen allebei ongeslagen. Utrecht heeft na drie wedstrijden vijf punten verzameld, terwijl Heerenveen op tien punten staat na vier gespeelde duels. Zodoende kan Ajax aanstaande zondag alleen koploper worden als het weet te winnen op bezoek bij FC Groningen. Volgende week staat er voor beide ploegen geen competitiewedstrijd op de planning vanwege interlandvoetbal. Over twee weken brengt Utrecht een bezoekje aan Groningen en moet Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA aantreden tegen Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Maarten Paes 5; Mark van der Maarel 5.5, Tommy St. Jago 6, Justin Hoogma 6, Django Warmerdam 6; Adam Maher 6, Simon Gustafson 7.5 (80. Daniel Arzani -), Othman Boussaid 5.5 (46. Sander van de Streek 6); Gyrano Kerk 6.5, Mimoun Mahi 5.5, Bart Ramselaar 5.5 (76. Eljero Elia -).

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6.5; Sherel Floranus 6, Jan Paul van Hecke 6, Pawel Bochniewicz 6, Lucas Woudenberg 6; Joey Veerman 6, Oliver Batista Meier 6 (74. Ibrahim Dresevic -), Rodney Kongolo 6.5; Mitchell van Bergen 6, Henk Veerman 7 (61. Rein Smit 3), Arjen van der Heide 6.5 (67. Ulysses Llanez 5.5).

Man of the Match: Simon Gustafson

*spelers moeten minimaal twintig minuten in actie komen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen