Van der Water weer bankzitter: "Hij is niet goed genoeg"

Van der Water weer bankzitter: "Hij is niet goed genoeg"

2 oktober 2020 – In de eerste speelronde van de Eredivisie speelde Silvester van der Water in zijn eentje ADO Den Haag op een hoopje, maar vervolgens weigerde hij tegen Willem II in actie te komen omdat hij wilde vertrekken. De transfer naar Orlando City is echter nog altijd niet aanstaande en dus zit de aanvaller zaterdag tegen Vitesse wederom op de bank.

Hij is weer in genade aangenomen door trainer Frank Wormuth, maar die vindt hem niet rijp voor een basisplaats. "Op dit moment is hij niet goed genoeg voor een basisplaats", is trainer Wormuth eerlijk bij RTV Oost. Tegen Vitesse zullen er zaterdag geen fans aanwezig zijn, door de nieuwe maatregelen. Wormuth is daar niet blij mee. "Ik ben te gast in Nederland en ik respecteer alle beslissingen. Maar het heeft grote invloed op mijn werk en dan moet ik wel reageren. Hoeveel toeschouwers zijn er besmet bij een voetbalwedstrijd? Ik zou graag zien dat daar onderzoek naar wordt gedaan. Als er bij wedstrijden inderdaad allerlei besmettingen zijn, dan heb ik alle begrip voor deze maatregel. Maar nu wordt alles over één kam geschoren, terwijl de onderbouwing ontbreekt."

Heracles kan zich volgens de Duitser opmaken voor een zware pot, aangezien Vitesse met zes punten uit drie duels goed is gestart. Vorige week maakte Vitesse het Ajax meer dan lastig in Amsterdam. "Vitesse heeft echt een fantastisch team, zowel technisch als tactisch. Je kunt zien dat ze een Duitse trainer hebben, want ze spelen zeer gedisciplineerd. Ik vind ze beter dan vorig seizoen."

gerelateerd