Groningen zonder Robben tegen 'beste ploeg van Nederland'

2 oktober 2020, 17:46

FC Groningen moet het ook komend weekend nog stellen zonder Arjen Robben. De routinier is nog altijd herstellende van blessureleed nadat zijn rentree bij Groningen tegen PSV in het water viel. Trainer Danny Buijs maakt zich zonder zijn aanvoerder op voor een loodzware wedstrijd tegen Ajax.

Dat duel wordt zondagmiddag gespeeld in het stadion van Groningen. "Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben: Ajax is de beste ploeg van Nederland. Zeker de afgelopen paar jaar", laat Buijs weten via de eigen kanalen. "Het is in voetballend opzicht een hele goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ondanks dat er een paar jongens weg is gegaan en nieuwe spelers bij zijn gekomen. Ze zitten als team in een fase waarin ze zich nog moeten ontwikkelen en moeten wennen aan elkaar. Maar dat ze veel kwaliteiten hebben, dat is wel duidelijk."

Groningen weet wat het is om te winnen, aangezien dat vorig seizoen op eigen veld met 2-1 lukte. "Er zijn momenten dat je kunt winnen. Dat hebben we vorig jaar meegemaakt en het jaar daarvoor waren we ook heel dichtbij. Vorig jaar zat het een beetje mee en dat geluk heb je soms nodig in zulke wedstrijden. Als je een goede dag hebt en Ajax een mindere, kun je in de buurt komen van een resultaat. Daar gaan we zondag dan ook weer voor."

Naast Robben zijn ook Gabriel Gudmundsson en Sam Schreck zondag niet inzetbaar voor Buijs.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen