Schmidt verzekert dat PSV vervanger van Bruma gaat halen

2 oktober 2020, 17:14

Helemaal rond is het nog niet, maar PSV staat op het punt om aanvaller Bruma te verhuren aan Olympiakos Piraeus. Als de Portugees inderdaad vertrekt, dan zal PSV nog een nieuwe aanvaller gaan aantrekken. Dat beloofde trainer Roger Schmidt vrijdag op zijn persconferentie.

Bruma is vrijdag afgereisd naar Griekenland om de deal te bezegelen. "Is dat al officieel? Nee? Dan kan ik er nog niet te veel over zeggen. Maar dat hij vertrekt zonder dat wij een vervanger halen, dat is onmogelijk", sprak Schmidt vrijdag volgens VI. "We hebben geen al te grote selectie, een paar spelers zijn langdurig geblesseerd. Dus uiteraard is er ruimte voor nieuwe spelers, we moeten nu de juiste spelers zien te vinden."

PSV werd bij de Europa League-loting gekoppeld aan PAOK Saloniki, Granada CF en Omonia Nicosia. Schmidt ziet mogelijkheden. "Een open groep, voor ons liggen er kansen om door te gaan naar de knock-outfase. Over de club uit Cyprus weet ik niet zo veel, eerlijk gezegd. Maar alle teams die zich gekwalificeerd hebben voor de groepsfase, die hebben dat verdiend. Er zijn in de Europa League geen makkelijke tegenstanders. Het had op papier zwaarder gekund, er zaten veel grote clubs tussen. Maar het is niet altijd zo dat wedstrijden tegen grotere clubs per definitie moeilijker zijn dan wedstrijden tegen kleinere clubs."

PSV speelt zondagmiddag tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie. Nieuweling Ibrahim Sangaré zal niet inzetbaar zijn, want hij is nog niet speelgerechtigd. Achter de namen van Philipp Max en Ryan Thomas staan vraagteken. "Ik kan nog niet met honderd procent zekerheid zeggen of zij wel of niet gaan spelen, maar Ryan zal waarschijnlijk niet fit zijn. Voor wat betreft Philipp Max: hij wordt nog behandeld, met hem hebben we iets meer hoop."

Lees ook: PSV laat Bruma op huurbasis naar Olympiakos gaan

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen