Koopmeiners debuteert in eerste Oranje-selectie De Boer

2 oktober 2020, 12:07   Bijgewerkt: 2 oktober 2020, 12:20

Frank de Boer heeft vrijdagmiddag zijn eerste definitieve selectie als bondscoach van het Nederlands elftal bekendgemaakt. De vijftigjarige trainer heeft 25 spelers opgeroepen voor het oefenduel met Mexico en de Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Italië. Teun Koopmeiners debuteert in de Oranje-selectie.

Ten opzichte van de vorige interlandperiode keren Steven Berghuis (Feyenoord), Daley Blind (Ajax) en Donyell Malen (PSV) terug bij het Nederlands elftal. Zij ontbraken vorige maand vanwege fysieke klachten. Ook Mohamed Ihattaren is, ondanks zijn mindere periode bij PSV, opgeroepen door De Boer. De voorlopige selectie van het Nederlands elftal bestond uit 38 spelers. Er zijn dus dertien afvallers, onder wie Perr Schuurs van Ajax en Leroy Fer van Feyenoord.

Het Nederlands elftal speelt komende woensdag tegen Mexico zijn eerste wedstrijd onder De Boer. Daarna is op zondag 11 oktober Bosnië-Herzegovina de tegenstander. Het Nations League-duel wordt in Zenica gespeeld. Drie dagen later, op woensdag 14 oktober, neemt Oranje het in Bergamo op tegen Italië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen