Rode kaarten van Álvarez, Bijl én Pinto geseponeerd

2 oktober 2020, 12:03

De tuchtcommissie betaald voetbal heeft liefst drie rode kaarten geseponeerd. Edson Álvarez (Ajax), Glenn Bijl (FC Emmen) én Mica Pinto (Sparta Rotterdam) zijn vrijgesproken. Zij kunnen de komende speelronde gewoon in actie komen.

De aanklager wilde Álvarez voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk schorsen voor een gewelddadige handeling ten opzichte van Vitesse-aanvaller Loïs Openda. 'Uit de gedetailleerde en duidelijke verklaring van de bewegingsdeskundige, die aan de zijde van Alvarez als getuige-deskundige werd gehoord, in samenhang met de tijdens de zitting getoonde beelden, volgt naar het oordeel van de tuchtcommissie dat niet kan worden geconcludeerd dat Alvarez een gewelddadige handeling heeft gepleegd', spreekt de tuchtcommissie Álvarez vrij.

Bijl kreeg tegen Willem II een rode kaart omdat hij na een sliding hands maakte. Volgens de tuchtcommissie handelde de arbitrage verkeerd door hem weg te sturen. 'Uit de beelden blijkt dat er sprake is geweest van het opzettelijk spelen van de bal met de hand en daarmee het ontnemen van een scoringskans. Dat er voordeel is gegeven volgt uit de verklaring van de scheidsrechter.'

Ook Pinto kreeg rood voor een handsbal. Naar het oordeel van de tuchtcommissie heeft de Sparta-verdediger de bal echter niet met de arm, maar met de schouder en borst geraakt. "Wij denken dat dit enige vorm van gerechtigheid is. We kunnen de scheidsrechter niet het verwijt maken, maar we hadden wel verwacht dat de VAR zou ingrijpen. Hopelijk helpt deze vrijspraak bij toekomstige situaties, in ieder geval kunnen wij Mica Pinto zondag nu inzetten", reageert directeur betaald voetbal Henk van Stee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen