Goede cijfers voor Frenkie de Jong in Spaanse pers

2 oktober 2020, 10:30

Frenkie de Jong kan rekenen op positieve kritieken in Spaanse kranten na zijn optreden tegen Celta de Vigo (0-3 winst). Net als in de openingswedstrijd tegen Villarreal (4-0 winst) speelde de Nederlandse middenvelder als controleur naast Sergio Busquets. Dat deed hij naar behoren, vindt de Spaanse pers.

'Hij voelt zich belangrijk onder Koeman en is in vorm. Hij gunde zichzelf zelfs de luxe om met buitenkant voet een geweldige pass op Griezmann te geven. Bij zijn acties spatte de klasse ervan af', schrijft Mundo Deportivo. De Spaanse sportkrant beoordeelt het optreden van De Jong en de andere Barça-spelers niet met een cijfer.

Lees ookKoeman: "Dit Barcelona is veel beter dan jullie misschien denken"

Sport doet dat wel. Het dagblad geeft de Oranje-middenvelder een 7 en noemt De Jong 'het hoofd van de machinekamer'. 'Hij begrijpt zijn rol perfect. Niet alleen maakt hij het spel, maar hij versnelt het ook door de bal snelheid mee te geven. Dat doet hij zelfs onder verstikkende druk van de tegenstander.'

Ook van ElDesmarque krijgt De Jong een 7. 'Hij blijft groeien. Tegen Villarreal speelde hij heel erg goed, maar tegen Celta was hij, vooral in de eerste helft, vrijer en zelfverzekerder. Het systeem helpt hem veel'.

Lees ook'Koeman heeft van Barcelona weer een team gemaakt'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen