AC Milan na krankzinnige penaltyreeks EL in

AC Milan na krankzinnige penaltyreeks EL in

1 oktober 2020 – AC Milan is donderdagavond door het oog van een klein uitgevallen naald gegaan. De ploeg leek zonder Zlatan Ibrahimovic op weg naar een absolute blamage in de voorronde van de Europa League op bezoek bij Rio Ave, maar een strafschop in de 119e minuut zorgde ervoor dat het alsnog strafschoppen werden (2-2), waarin de Italiaanse club na meer dan twintig pingels het beste bleek.In de reguliere speeltijd was de openingstreffer van Alex Saelemaekers, die een afvallende bal uit een corner simpel binnenschoot, knap ongedaan gemaakt door de Portugese nummer elf, dat dit seizoen tweemaal gelijkspeelde. Omdat Gelson Dala na een dieptepass direct in de verlenging in de verre hoek binnenschoot (2-1), moest AC Milan in de achervolging. 

De met corona kampende Ibrahimovic kon daarbij niet worden gebruikt en zonder hem leek het compleet mis te gaan. Tot diep de verlenging AC Milan een strafschop kreeg, die werd benut door Hakan Calhanoglu, waardoor de bezoekers uit Italië – die in eerdere voorrondes met FK Bodø/Glimt en Shamrock Rovers het ook al niet eenvoudig hadden – konden ontsnappen. Toni Borevkovic werd bovendien met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Strafschoppen
Zodoende was het momentum volledig bij de Serie A-ploeg, die de eerste zeven strafschoppen raakschoot - waarbij met name de vierde van Ibrahim Díaz veel indruk maakte. De Portugese ploeg was niet onder de indruk en maakte ook al haar pingels, totdat Lorenzo Colombo miste. Juist op dat moment raakte Nélson Monte tweemaal de paal, maar mis, en leek het erop alsof AC Milan niet mocht verliezen.

Helemaal toen ook de doelman van de Portugezen miste nadat Gianluigi Donnarumma ruim over had geschoten, de serie opnieuw moest en ook de eerste twee nemers (Ismael Bennacer en Chico Geraldes) vanaf elf meter faalden. Drie pogingen op de zege liet de thuisclub liggen en vervolgens schoot Simon Kjaer wél raak en omdat Rio Ave voor de derde keer op rij miste, ging AC Milan door het oog van de naald de groepsfase van de Europa League in.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020