Koeman blijft met Barcelona foutloos ondanks vroeg rood Lenglet

Koeman blijft met Barcelona foutloos ondanks vroeg rood Lenglet

1 oktober 2020 – Ronald Koeman heeft ook zijn tweede officiële wedstrijd als coach van FC Barcelona winnend afgesloten. Op bezoek bij Celta de Vigo ging het donderdagavond weliswaar een stuk moeizamer dan afgelopen weekend tegen Villarreal, mede door een vroege rode kaart door Clément Lenglet. Toch kwamen de Catalanen niet in de problemen en hielden ze wederom de nul: 0-3.En dat is voor FC Barcelona gewoon een prima resultaat op bezoek bij Celta de Vigo, waar het vijf jaar geleden voor het laatst won. Vorig seizoen werd er bovendien nog peperduur puntverlies geleden in de Spaanse titelstrijd. Maar dat de kersverse club van Sergino Dest veel verder is dan vorig jaar, werd met dezelfde elf basisspelers opnieuw getoond onder de barre omstandigheden van regen en wind in het Estadio Balaídos.

Na ruim tien minute was het namelijk opnieuw Ansu Fati die met een fraai hupje versnelde en tussen twee verdedigers de 0-1 binnenschoot. Tegen Villarreal opende hij ook de score en op bezoek bij Celta de Vigo deed hij het opnieuw. Een zwaarwegende treffer, want nadat een rode kaart voor Barça eerst nog werd ingetrokken omdat er buitenspel aan vooraf ging, moest Lenglet even later wel het veld verlaten. De Fransman kreeg een tweede gele kaart na een hele lichte elleboogstoot en moest vertrekken.

FC Barcelona hield stand tot de rust en meteen daarna voegde Messi daad bij eerdere woorden. De kleine Argentijn, die eerder bijna rechtstreeks uit een corner scoorde, gaf na een heerlijke individuele actie af en zag hoe die bal vervolgens door Lucas Olaza in het eigen doel werd gelopen. De derde treffer meteen daarna, Messi schoot raak uit de rebound van Philippe Coutinho, werd afgekeurd wegens buitenspel.

Wat Celta de Vigo ook probeerde, het kwam niet tot een echt slotoffensief, ook omdat Neto een keer hulp kreeg van de lat, toen de keeper zelf kansloos was geweest. Diep in blessuretijd profiteerde Sergi Roberto van de rebound na een knappe actie van Messi. Behoudens een stapel gele kaarten werd het zodoende opnieuw een fraaie avond voor Koeman en Barcelona, dat komend weekend tegen het eveneens nog foutloze Sevilla een volgende grote test wacht. Vooralsnog werden de eerste twee examens in elk geval afgewerkt met een royale voldoende.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020